Επικίνδυνο το επόμενο 48ωρο: «Μην υποτιμήσετε την κακοκαιρία» προειδοποιεί ο Μαρουσάκης, πού θα χτυπήσει

Η επέλαση του νέου κύματος κακοκαιρίας έχει ξεκινήσει ήδη από τα ξημερώματα του Σαββάτου στη βόρεια Ελλάδα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς να καταγράφουν μεγάλα ύψη βροχής.

Για μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας και ασυνήθιστα φαινόμενο για την εποχή κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης συνιστώντας προσοχή για το επόμενο 48ωρο. Οι βροχές και οι καταιγίδες που ήδη εκδηλώνονται αυτή τη στιγμή προς τη βόρεια Ελλάδα,

αναμένεται να γενικευτούν τις επόμενες ώρες ενώ θα κορυφωθεί και η έντασή τους.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμήσουμε αυτό το κύμα κακοκαιρίας το οποίο στο πέρασμά του μπορεί να αφήσει πολλά προβλήματα και το επισημαίνουμε αυτό με όσο πιο έντονο τρόπο μπορούμε για έναν λόγο παραπάνω και που έχει να κάνει με την εποχή που βρισκόμαστε και που είναι πολύ δύσκολο να περάσουμε το μήνυμα της υψηλής επικινδυνότητας στους πολίτες τη στιγμή που πολλοί μπορεί να βρίσκονται ακόμη και σε καλοκαιρινές διακοπές.

Γι’ αυτό τον λόγο οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι λίγα χρόνια πίσω αντίστοιχες καιρικές καταστάσεις άφησαν στο πέρασμά τους ακόμη και νεκρούς, στην περιοχή της Χαλκιδικής αλλά και της Εύβοιας. Τι κι αν λοιπόν βρισκόμαστε στο καλοκαίρι, ο καιρός δε λαμβάνει υπόψη του την εποχή στην οποία βρισκόμαστε και λειτουργεί με τους δικούς του χαοτικούς νόμους και κανόνες τους οποίους ο άνθρωπος – η επιστήμη προσπαθεί να προσεγγίσει και μόνο.

Στην προσπάθειά μας να προσεγγίσουμε την όλη κατάσταση και να βοηθήσουμε από την πλευρά μας στο μέτρο του δυνατού στην ενημέρωση των πολιτών, παραθέτουμε τους επεξεργασμένους από το μετεωρολογικό μας μοντέλο χάρτες βροχόπτωσης θέτοντας σε πλαίσιο ενδεικτικά τις περιοχές όπου προγνωστικά εμφανίζουν τον υψηλότερο βαθμό επικινδυνότητας», αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Πού θα είναι πιο έντονη η κακοκαιρία σήμερα

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, το κύμα κακοκαιρίας θα προκαλέσει πιο έντονα καιρικά φαινόμενα στις εξής περιοχές:

Σήμερα, Σάββατο, στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία , τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Αύριο, Κυριακή, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τη Χαλκιδική, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια.

Πιο αναλυτικά

Σήμερα αναμένονται σε όλη τη χώρα νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Μακεδονία- ειδικότερα στη Χαλκιδική- στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την Εύβοια, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής), τη βόρεια Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου.

Το βράδυ προβλέπεται ύφεση των φαινομένων στα δυτικά και σταδιακή βελτίωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, κυρίως στα ανατολικά και το θερμόμετρο θα φτάσει κατά τόπους τους 24-27 βαθμούς Κελσίου.

Στα δυτικά και τα νότια οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές, βορειοδυτικές διευθύνσεις, 5-6 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν βοριάδες 3-5 μποφόρ.

Live η πορεία της κακοκαιρίας

Η πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία (ειδικότερα στην περιοχή της Χαλκιδικής), στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και κυρίως το μεσημέρι - απόγευμα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους έντονα. Ύφεση των φαινομένων από το βράδυ και σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη .

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία (συμπεριλαμβανομένων των Σποράδων), την κεντρική και ανατολική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους έντονα. Ύφεση των φαινομένων το βράδυ στα νότια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 στα νότια έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου- Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Πρόσκαιρα το μεσημέρι - απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι έντονα.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και σταδιακά βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

#ΚΑΙΡΟΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΒΡΟΧΕΣ #ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ #ΚΛΕΑΡΧΟΣ_ΜΑΡΟΥΣΑΚΗΣ #ΕΚΤΑΚΤΟ_ΔΕΛΤΙΟ_ΚΑΙΡΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Επικίνδυνο, 48ωρο, Μην, Μαρουσάκης,epikindyno, 48oro, min, marousakis