Θεσσαλονίκη: Στο έλεος της κακοκαιρίας – Πλημμύρισαν σπίτια, εγκλωβίστηκαν οδηγοί

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (17/06), την Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια, ενώ καταγράφηκαν ζημιές και σε σπίτια.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το ρέμα της Πολίχνης ξεχειλίσε με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ακόμη και αυλές πολυκατοικιών, ενώ σοβαρές ζημιές έχουν υποστεί και υπόγεια.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων τρία αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί

από το ρέμα, καθώς και ένα δίκυκλο.

Πού υπάρχουν διακοπές ρεύματος
Η έντονη βροχόπτωση συνεχίστηκε και συνοδεύτηκε από ασταμάτητους κεραύνους. Μάλιστα, από την καταίγίδα γέμισε με σημαντικό όγκο νερού η οδός 26ης Οκτωβρίου με συνέπεια τα οχήματα μετά βίας να διασχίζουν τον δρόμο.

Ακόμα, σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν κάποιες διακοπές ρεύματος, όπως η Τούμπα, τα Διαβατά, τα Μουδανιά στη Χαλκιδική. Παρ’ όλα αυτά, σοβαρά προβλήματα μέχρι στιγμής δεν παρατηρήθηκαν, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει δεχθεί 10 κλήσεις και οι τέσσερις αφορούσαν σε απαντλήσεις υδάτων.

Παράλληλα, στον Εύοσμο πλημμύρισαν τούνελ με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν αυτοκίνητα, τα οποία έφυγαν από το σημείο με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής. Στην περιοχή η ισχυρή βροχόπτωση έχει ξεκινήσει από τις 3 τα ξημερώματα και συνεχίζεται ασταμάτητα.

Ο όγκος του νερού έχει φτάσει μέχρι τις αυλές κατοίκων, οι οποίοι καταγγέλλουν στην πρωινή εκπομπή του OPEN πως ο δήμος είχε δεσμευθεί ότι θα τον θωρακίσει, αλλά σε κάθε καταιγίδα συμβαίνει το ίδιο.

«Γύρω στις 4:30 ακούσαμε ένα βουητό, δεν ήταν πολλή βροχή. Βγήκα στο μπαλκόνι και κοιτάω μία τεράστια ορμή να έρχεται, αλλά κράτησε πολλή ώρα. Πήραμε τα αυτοκίνητα για να μην τα πάρει το ποτάμι», περιέγραψε κάτοικος της περιοχής.

Όπως τονίζει ο ίδιος, «πλημμύρισαν όλα τα σπίτια», ενώ άλλος κάτοικος αναφέρει πως «είναι η δεύτερη φορά σε δυο-τρεις μήνες. Είχαν να το δω από το ’76-77 που είχαν πλημμυρίσει τα πάντα». Άλλος άνθρωπος που ζει στη συγκεκριμένη γειτονιά λέει ότι «δεν γίνεται να ζούμε με τον φόβο».

Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 300 κλήσεις για άντληση υδάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Σημειώνεται ότι πιθανόν οι κλήσεις να αυξηθούν τις επόμενες δύο ώρες γιατί ο κόσμος θα πάει στις δουλειές του και θα υπάρξουν ακόμα και επιχειρήσεις πλημμυρισμένες. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, η στάθμη είναι πολύ χαμηλή και δεν μπορεί να γίνει ενέργεια από την Πυροσβεστική.

Εν τω μεταξύ αξιοσημείωτο ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα σάρωσαν όλο τον αστικό ιστό της πόλης, δηλαδή δεν υπάρχει τοπικότητα, ενώ η καταιγίδα «χτύπησε» και το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής. Ακόμα, σε κάποιες περιοχές σημειώθηκαν κάποιες διακοπές ρεύματος, όπως η Τούμπα, τα Διαβατά, τα Μουδανιά στη Χαλκιδική.



Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, – Πλημμύρισαν,thessaloniki, – plimmyrisan