Έτσι θα «αποφύγετε» τον καρκίνο του παχέος εντέρου, τι δείχνει νέα μελέτη

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, δείχνει νέα μελέτη.

Αλλαγές σχετικά με το κάπνισμα, το ποτό, το σωματικό βάρος και τη σωματική δραστηριότητα μπορεί να αλλάξουν τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου (CRC), σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή κλίμακα.

«Αυτό είναι ένα σαφές μήνυμα που οι ιατροί και οι γαστρεντερολόγοι θα μπορούσαν να δώσουν στους ασθενείς τους και στους συμμετέχοντες στην εξέταση CRC για να βελτιώσουν την πρόληψη

του CRC», γράφουν ο Edoardo Botteri, PhD, Cancer Registry of Norway, Oslo, και οι συνεργάτες του σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο The American Journal Gastroenterology.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει μια συσχέτιση μεταξύ του καρκίνου γενικά και των παραγόντων του ανθυγιεινού τρόπου ζωής.

Έχουν επίσης δείξει συσχέτιση μεταξύ αύξησης βάρους και αυξημένου κινδύνου για CRC και μειωμένου κινδύνου με τη διακοπή του καπνίσματος.

Αλλά ο Botteri και οι συνεργάτες του δεν μπόρεσαν να βρουν καμία δημοσιευμένη έρευνα σχετικά με τη συσχέτιση άλλων παραγόντων του τρόπου ζωής και τον κίνδυνο για CRC συγκεκριμένα, γράφουν.

Η μελέτη

Για να καλύψουν αυτό το κενό, παρακολούθησαν 295.865 άτομα που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Προοπτική Έρευνα για τον Καρκίνο (EPIC) για διάμεσο διάστημα 7,8 ετών. Διαβάστε περισσότερα στο News4Health.gr.

#ΚΑΡΚΙΝΟΣ #ΠΑΧΥ_ΕΝΤΕΡΟ #ΜΕΛΕΤΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Έτσι θα «αποφύγετε» τον καρκίνο του παχέος εντέρου,τι δείχνει νέα μελέτη