Έτσι θα αποθηκεύεις τα υπολείμματα από το φαγητό χωρίς να χρησιμοποιείς πλαστικό!

Έχουν απομείνει περισσεύματα; Ανακάλυψε αυτές τις πράσινες, χωρίς πλαστικό εναλλακτικές λύσεις για την αποθήκευση τροφίμων, ώστε να μην χρειαστείς ποτέ ξανά Ziplocs σακούλες τροφίμων, Tupperware συσκευασίες ή πλαστικό περιτύλιγμα!

Στο καθάρισμα της κουζίνας, είναι σύνηθες να βρίσκεις μια γωνία από τάπερ ή άλλα πλαστικά δοχεία, σακούλες Ziploc τροφίμων και πλαστική μεμβράνη για να αποθηκεύσεις το φαγητό που έχει περισσέψει.

Ενώ αυτά τα υλικά λειτουργούν, δεν είναι ότι καλύτερο από περιβαλλοντική άποψη. Το πλαστικό περιτύλιγμα και οι πλαστικές σακούλες δεν μπορούν να ανακυκλωθούν,

καταλήγοντας στα σκουπίδια και, τελικά, στο έδαφος ή στον ωκεανό.

Τα δοχεία είναι γνωστό ότι διαρρέουν χημικές ουσίες που διαταράσσουν τις ορμόνες στα τρόφιμα. Μια καλύτερη λύση είναι να απομακρυνθείς εντελώς από το πλαστικό και να βρεις εναλλακτικούς τρόπους αποθήκευσης των υπολειμμάτων.

Γυάλινα βάζα

Τα γυάλινα βάζα με ευρύ στόμιο είναι μία εξαιρετική λύση. Είναι επ’ αόριστον επαναχρησιμοποιήσιμα, καθαρίζονται και αποστειρώνονται εύκολα, είναι καλά για ψύξη και κατάψυξη και είναι διάφανα για καλύτερη παρακολούθηση του τι πρέπει να φαγωθεί σύντομα. Αποθήκευσε μαγειρεμένο φαγητό ή αχρησιμοποίητα συστατικά. Ιδανικά για τις σούπες που έχουν περισσέψει.

Γυάλινα δοχεία

Μπορείς να αγοράσεις γυάλινα δοχεία αποθήκευσης που στοιβάζονται μεταξύ τους στο ψυγείο και περιορίζουν τη σπατάλη χώρου. Είναι δυνατόν να βρεις γυάλινα δοχεία με καπάκια από ανοξείδωτο ατσάλι.

Διαβάστε στο The Issue

#ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ #ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ #ΠΛΑΣΤΙΚΑ #ΔΟΧΕΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα