Εύα Καϊλή - «Qatar Gate»: Σήμερα η μέρα της «κρίσης» - «Τα χρήματα είναι του Τζιόρτζι από την Αφρική»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Qatar Gate, καθώς από την πλευρά της Εύας Καϊλή δόθηκε για πρώτη φορά η απάντηση σχετικά με τα χρήματα που βρέθηκαν σπίι της.

Οι εξελίξεις τρέχουν με ρυθμό καταιγιστικό, με νέες αποκαλύψεις να βλέπουν το φως της δημοσιότητας καθημερινά.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες σε γραφεία στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

τα περισσότερα από τα οποία είχαν, όπως φαίνεται, συνεργαστεί στο παρελθόν άμεσα ή έμμεσα με το περιβάλλον ορισμένων εκ των συλληφθέντων.

«Είμαι αθώα»

Η ίδια η κ. Καϊλή δηλώνει αθώα μέσω του δικηγόρου της.

Μία σημαντική πρώτη εξήγηση που προφανώς έχει να κάνει και με την υπερασπιστική γραμμή της Εύας Καϊλή, έδωσε το βράδυ της Τρίτης (13/12) ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος μιλώντας στο MEGA, αποκάλυψε αρχικά ότι τα χρήματα ανήκουν στον σύζυγό της Φραντέσκο Τζιόρτζι και κατά δεύτερον ότι αυτά σχετίζονται με ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στην Αφρική και δεν έχουν καμία σχέση με το Κατάρ!

Ο κ. Δημητρακόπουλος ζήτησε από τους παρουσιαστές του δελτίου ειδήσεων να κάνουν υπομονή, υποστηρίζοντας - τουλάχιστον - τρεις φορές ότι για να υπάρξει δωροδοκία πρέπει να εντοπιστεί αυτός που τα έδωσε, αμφισβητώντας πλήρως τις έως τώρα πληροφορίες για πακτωλό χρημάτων από το Κατάρ.

Στην ερώτηση για το πώς βρέθηκαν τα χρήματα στο σπίτι της, ο γνωστός δικηγόρος ήταν αφοπλιστικός: «Κοιτάξτε τους Ιταλούς», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο σύζυγος Φράντσέσκο Τζόρτζι μαζί με άλλους Ιταλούς που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, είναι οι μόνοι που γνώριζαν την ύπαρξη χρημάτων.

«Τα λεφτά δεν έπεσαν με αλεξίπτωτο, αλλά εξηγήσεις μπορεί να δώσει μόνο ο σύντροφος της»

Μάλιστα, έγινε ακόμη πιο αιχμηρός λέγοντας: «Τα λεφτά δεν έπεσαν με αλεξίπτωτο, αλλά εξηγήσεις μπορεί να δώσει μόνο ο σύντροφος της», είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Δεν φυτεύτηκαν και δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα για να προκύψουν έτσι ξαφνικά στο σπίτι. Τα χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι και ο άνθρωπος που τα έβαλε ήταν ο σύζυγος ή σύντροφός της».

Και πρόσθεσε: «Το Κατάρ δεν είχε καμία ανάγκη να δώσει χρήματα ως δωροδοκία στην κα Καϊλή, διότι όταν εκείνη πήγε στο Κατάρ πήγε ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η κυρία Μετσόλα, η πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου την έστειλε στο εκεί, δεν πήγε με δική της πρωτοβουλία, ήταν εντολοδόχος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Για να υπάρξει δωροδοκία και μετά ξέπλυμα μαύρου χρήματος πρέπει να αποδειχθεί πως τα χρήματα είναι από το Κατάρ, εάν δεν αποδειχθεί αυτό, δεν υπάρχει δωροδοκία κι ούτε ξέπλυμα. Και εάν δεν υπάρχουν αυτά, αθωώνεσαι» εξήγησε ο δικηγόρος.

#QATAR_GATE #ΕΥΑ_ΚΑΙΛΗ #ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ #ΔΙΑΦΘΟΡΑ #ΤΖΙΟΡΤΖΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Εύα Καϊλή - Qatar Gate, Τετάρτη, - Τα, Τζιόρτζι, Αφρική,eva kaili - Qatar Gate, tetarti, - ta, tziortzi, afriki