«Η Εθνική Φρουρά θα τον θυμάται πάντα λεβέντη»: Επιστρέφει στην Κύπρο η σορός του 20χρονου Ευέλπιδα

Στην Κύπρο μεταφέρεται σήμερα η σορός του άτυχου Ευέλπιδα Γιώργου Χατζηιωνά, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης στο στρατόπεδο της Ρεντίνας στην Ελλάδα.

Θρήνος στις Ένοπλες Δυνάμεις - και σε ολόκληρη την Κύπρο - για τον χαμό του 20χρονου Ελληνοκύπριου Εύελπιδα Γιώργου Χατζηιωνά κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής

δραστηριότητας.

Η σορός του άτυχου νέου αναμένεται να φτάσει στην Κύπρο γύρω στις 4:00 το απόγευμα, ενώ η κηδεία του αναμένεται να τελεστεί αύριο.

Στο μεταξύ, την απέραντη οδύνη και τη βαθύτατη θλίψη του Υπουργείου Άμυνας για τον αδόκητο χαμό του δευτεροετή Ευέλπιδος εξέφρασε ο Υπουργός Μιχάλης Γιωργάλλας, στον Επιμνημόσυνο Λόγο του σε Εκδήλωση Μνήμης των Ηρωικώς Απόντων Πολεμιστών του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού, που διοργάνωσε την Κυριακή ο Σύνδεσμος Πολεμιστών του 286 Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού 1974, στο στρατόπεδο Μιχαλάκη Παρίδη στην Απλάντα.

Ο Μιχάλης Γιωργάλλας ανέφερε πως ο Γιώργος αποτελούσε υπόδειγμα άριστου Ευέλπιδος με φιλοδοξίες κι όνειρα. Ήταν ένας ενάρετος νέος που με σεμνότητα επιζητούσε τη διάκριση σε ότι καταπιανόταν. Η μεγάλη οικογένεια της Εθνικής Φρουράς θα τον θυμάται πάντα λεβέντη, αγέραστο και χαμογελαστό. Η Κύπρος, είπε, θρηνεί ένα πραγματικό παλικάρι, που έσβησε κατά την εκπαίδευση για την υπεράσπιση της πατρίδας.

#ΕΘΝΙΚΗ_ΦΡΟΥΡΑ #ΚΥΠΡΟΣ #ΣΤΡΑΤΟΣ #ΝΕΚΡΟΣ #ΠΕΘΑΝΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα