Η Μόσχα δοκίμασε νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο: To μήνυμα Πούτιν για το πυρηνικό του οπλοστάσιο

Η Ρωσία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat, μια νέα προσθήκη στο πυρηνικό της οπλοστάσιο

Η νέα προσθήκη στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Μόσχας, θα δώσει - σύμφωνα με τον πρόεδρο Πούτιν - «τροφή για σκέψη» σε όσους την απειλούν.

Όπως μεταδίδει το Reuters,

o Ρώσος πρόεδρος εμφανίστηκε στην τηλεόραση να ενημερώνεται από αξιωματικούς του στρατού για την εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από το Πλεσέτσκ στα βορειοδυτικά της χώρας.

Ο νέος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος έπληξε στόχους στη χερσόνησο Καμτσάτκα στα ανατολικά.

In subtle news, Putin today oversaw a test launch of Sarmat intercontinental ballistic missile. "This truly unique weapon will... reliably ensure our security from external threats and make those think who in the heat of frenzied aggressive rhetoric try to threaten our country." pic.twitter.com/dSOCRKoEaB

— Mary Ilyushina (@maryilyushina) April 20, 2022

Όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, ο πύραυλος Sarmat είναι ο ισχυρότερος και με τη μεγαλύτερη εμβέλεια, ενώ «ισχυροποιεί το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο».

«Οι εργασίες εκτόξευσης έχουν ολοκληρωθεί πλήρως. Τα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά έχουν επιβεβαιωθεί σε όλα τα στάδια της πτήσης του. Οι εκπαιδευτικές κεφαλές έχουν φτάσει σε μια δεδομένη περιοχή στο πεδίο εκπαίδευσης Kura, στη χερσόνησο της Καμτσάτκα», σημείωσε το πρακτορείο RIA Novosti.

Ο Sarmat είναι ένας διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος, νέου τύπου, τον οποίο η Ρωσία αναμένεται να αναπτύξει με 10 ή περισσότερες κεφαλές σε κάθε πύραυλο, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Ερευνών του Κογκρέσου.

Βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και χρόνια και έτσι η δοκιμαστική εκτόξευσή του δεν αποτελεί έκπληξη για τη Δύση, αλλά έρχεται σε μια στιγμή ακραίας γεωπολιτικής έντασης λόγω του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόσχα, Πούτιν,moscha, poutin