Η πρώτη αντίδραση των καλλιτεχνών στις δεσμεύσεις Μητσοτάκη: Επιμένουν στην 24ωρη απεργία, αύριο η αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα ακολουθήσει εντός της εβδομάδας νομοθετική ρύθμιση για το μισθολογικό ζήτημα των καλλιτεχνών, ενώ θα υπάρξει, παράλληλα, συμφωνία για την ύπαρξη οριζόντιας ακαδημαϊκής διαπερατότητας και θα ιδρυθεί - έως το 2025 - Ανώτατη Σχολή Παραστατικών Τεχνών.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.) αναφέρεται στη συνάντηση που πραγματοποίησαν νωρίτερα εκπρόσωποι των καλλιτεχνών με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καταθέσαμε εκ νέου το σύνολο των αιτημάτων μας για το Θέατρο,

το Χορό, τον Κινηματογράφο, την Μουσική, για τα οποία βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις εδώ και δύο μήνες.

«Ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα φέρει νομοθετική ρύθμιση εντός της εβδομάδας, το περιεχόμενο της οποίας θα εξετάσουμε και θα αξιολογήσουμε. Μέχρι τότε συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουμε ανακοινώσει», υπογραμμίζεται.

Την Παρασκευή καταθέτουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος 85/2022.

Για την ίδια μέρα έχουμε προκηρύξει 24ωρη απεργία και μεγάλη κινητοποίηση καθώς και πορεία από το Συμβούλιο της Επικρατείας, την ώρα της κατάθεσης της προσφυγής (10:00), προς το Σύνταγμα.

«Σε εποχές που ο Πολιτισμός μας απειλείται και οι εργασιακές μας ανάγκες υποβαθμίζονται, δείχνουμε τον δρόμο της ενότητας, διεκδικώντας όλοι και όλες μαζί ένα καλύτερο αύριο».

#ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ #ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ_ΔΙΑΤΑΓΜΑ #ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ #ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ_ΤΗΣ_ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκη, Επιμένουν, 24ωρη, ΣτΕ,mitsotaki, epimenoun, 24ori, ste