«Καμπανάκι» Καλλιάνου για τη νέα κακοκαιρία: Ποιοι νομοί πρέπει να είναι σε επιφυλακή, τι θα γίνει στην Αττική

Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι πολίτες συγκεκριμένων νομών το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου, λόγω νέου κύματος κακοκαιρίας.

Ο γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος - με νέα ανάρτησή του - συνέστησε προσοχή και διευκρίνισε ποιοι νομοί θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή ενόψει της νέας κακοκαιρίας της Παρασκευής και του Σαββάτου

¨Έκανε, μάλιστα, λόγο για έντονα φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα πλημμύρες σε αγροτικές περιοχές, σπίτια η δρόμους, υπερχειλίσεις ποταμών ή

χειμάρρων, πτώσεις δέντρων λόγω των τοπικά ισχυρών ανέμων και κορεσμένων από τα ύδατα εδαφών.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή απαιτείται προσοχή σε:

Όλα τα Επτάνησα (νομοί Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου).

Επιπλέον στους νομούς:

Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας. Για το Σάββατο συνέστηκε προσοχή σε:

Νησιωτικές περιοχές του κεντρικού και νότιου Αιγαίου, όπως:

Οι Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Και συγκεκριμένα:

Οι νότιες περιοχές του νομού Κυκλάδων, οι νομοί Χανίων, Ρεθύμνης, Ηρακλείου και Λασιθίου και σε ότι αφορά στο νομό Δωδεκανήσων, χρειάζεται προσοχή περίπου από το ύψος της Κω και νοτιότερα έως και την Κάσσο, την Κάρπαθο, τη Ρόδο και το Καστελόριζο. Τι θα συμβεί στην Αττική

Την Παρασκευή θα εκδηλωθούν κατά διαστήματα βροχές ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως, ενώ η πιθανότητα να δημιουργηθούν προβλήματα από ενδεχόμενες μεμονωμένες καταιγίδες είναι - σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο - μικρή.

Το Σάββατο, ενώ αρχικά ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα Βόρεια και Ανατολικά του νομού και σταδιακά θα εξασθενήσουν ενώ δειλά δειλά θα υπάρξουν και διαστήματα με αρκετά ικανοποιητικά ανοίγματα του ουρανού από το μεσημέρι και έπειτα.

Η θερμοκρασία την Παρασκευή θα αγγίξει τους 19-20°C και το Σάββατο τους 20-21°C. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν πολύ, και ειδικά το Σάββατο, ως ριπές, θα φτάσουν τα 7-8 μποφόρ τόσο στον Σαρωνικό όσο ειδικά στο νότιο Ευβοϊκό.

#ΚΑΙΡΟΣ #ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ #ΚΑΛΛΙΑΝΟΣ #ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ #ΑΤΤΙΚΗ #ΚΥΚΛΑΔΕΣ #ΚΡΗΤΗ #ΙΟΝΙΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα