Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δικαστική αστυνομία: Οι αρμοδιότητες του νέου οργάνου

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Επιτάχυνση διαδικασιών στελέχωσης και λειτουργίας Δικαστικής Αστυνομίας - Τροποποιήσεις ν.4963/2022 και άλλες ρυθμίσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Σκοπός του νομοσχεδίου είναι η επιτάχυνση της διαδικασίας στελέχωσης της «Υπηρεσίας Δικαστικής Αστυνομίας» του άρθρου 3 του ν. 4963/2022

(Α' 149), προς διασφάλιση της άμεσης, πλήρους και αποτελεσματικής λειτουργίας της.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί προς επεξεργασία, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, την Πέμπτη, 7 Σεπτεμβρίου 2023 (10πμ).

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, οι αρμοδιότητες της δικαστικής αστυνομίας θα αφορούν τη στήριξη του έργου των δικαστικών και εισαγγελικών αρχών με:

την παροχή επιστημονικής και τεχνικής συνδρομής σε δικαστές και εισαγγελείς σχετικά με ζητήματα που απαιτούν τεχνική ή επαγγελματική εμπειρογνωσία. τη διεξαγωγή προκαταρκτικών εξετάσεων και ερευνών. την εκτέλεση ενταλμάτων. την παροχή συνδρομής στην υποβολή αιτήσεων δικαστικής συνδρομής ή στην απάντηση σε αυτές. την επίδοση εγγράφων και διαδικαστικών πράξεων. την εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων. τη διαφύλαξη και τήρηση της τάξης στα δικαστήρια. άλλες διαδικαστικές πράξεις που της ανατίθενται από τα αρμόδια δικαστήρια και τις εισαγγελικές αρχές. #ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ #ΒΟΥΛΗ #ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ_ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κατατέθηκε, Βουλή,katatethike, vouli