Κι όμως... οι πτήσεις για Άμπου Ντάμπι είναι φθηνότερες από ακτοπλοϊκά για Σαντορίνη!

Αδιανόητα υψηλές είναι οι τιμές για τα ακτοπλοϊκά για τα ελληνικά νησιά, σε σημείο που να αλλάξεις... ήπειρο αεροπορικά «βγαίνει» φθηνότερα.

Πιο αναλυτικά, το "greek summer" αποδεικνύεται υπερβολικά ακριβό για τους Έλληνες καθώς τα ακτοπλοϊκά είναι «φωτιά» για την τσέπη.

Ενδεικτικά, τα ακτοπλοϊκά για τη Σαντορίνη στις 12 Ιουλίου (τυχαία ημερομηνία) με επιστροφή στις 16 Ιουλίου (υπολογίσαμε 4 διανυκτερεύσεις) κυμαίνονται από 40 ευρώ (αν... ταξιδεύεις 12 ώρες) έως και 85 ευρώ (για το γρηγορότερο ταξίδι).

Παραπλήσιες είναι οι τιμές της επιστροφής, που κυμαίνονται

από 49 έως 85 ευρώ, ενώ απαιτούνται σχεδόν 5 ώρες για το ταξίδι Σαντορίνη - Πειραιάς.

Περίπου τόσες ώρες χρειάζονται για μία πτήση από Αθήνα για... Αμπού Ντάμπι και μάλιστα με λιγότερα λεφτά για το ταξίδι. Απίστευτο, αλλά αληθινό.

Συγκεκριμένα, μπαίνοντας σε ταξιδιωτικές πλατφόρμες (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή), υπάρχουν πτήσεις Τετάρτη 12/7 με επιστροφή Κυριακή 16/7 που «απαιτούν» 120 ευρώ για την πρωτεύουσα (δεύτερη μεγαλύτερη πόλη) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Με λίγα λόγια, είναι φθηνότερο να πας Άμπου Ντάμπι παρά Σαντορίνη σε περίπου 20 ημέρες από σήμερα.

Δεν πρέπει να «λησμονούμε» και τα αεροπορικά για Σαντορίνη (πάλι το διάστημα 12-16 Ιουλίου) που είναι σε αρκετά χαμηλότερες από τα ακτοπλοϊκά.

Ενδεικτικές τιμές τα 46 ευρώ και τα 53 (πήγαινε έλα) που δεν φτάνουν ούτε... για να πας με το καράβι.

Σε όλες τις τιμές, δεν υπολογίζεται το κόστος του να έχεις και αμάξι στο νησί, οπότε σε μία τέτοια περίπτωση οι τιμές... ανεβαίνουν αρκετά.

«Ακριβό σπορ» το καλοκαίρι σε ελληνικό νησί.

#ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ_ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ #ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ #ΑΘΗΝΑ #ΠΕΙΡΑΙΑΣ #ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ #ΑΜΠΟΥ_ΝΤΑΜΠΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Άμπου Ντάμπι, Σαντορίνη,abou ntabi, santorini