Σβήνουν οι ελπίδες για το πλήρωμα του υποβρυχίου Titan, τι ώρα τελειώνει το οξυγόνο

Σύμφωνα με την Daily Mail, το οξυγόνο μέσα στο υποβρύχιο τελειώνει σήμερα το μεσημέρι στις 14:08 (ώρα Ελλάδος), όπως σημείωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.

Χάνονται οι ελπίδες για τον εντοπισμό του βαθυσκάφους Titan, με τους ειδικούς να καταθέτουν τις απόψεις τους για το τι προκάλεσε την εξαφάνιση του τουριστικού σκάφους με τους πέντε επιβαίνοντες. Σύμφωνα με την Daily Mail,

το οξυγόνο μέσα στο υποβρύχιο τελειώνει σήμερα το μεσημέρι στις 14:08 (ώρα Ελλάδος), όπως σημείωσε η αμερικανική ακτοφυλακή.

Το υποβρύχιο ξεκίνησε με 96 ώρες οξυγόνου, σύμφωνα με την εταιρεία, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να εξαντληθεί μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης (στις 14:00 περίπου). Όμως οι ειδικοί λένε ότι αυτό εξαρτάται από μια σειρά παραγόντων, όπως το αν το υποβρύχιο έχει ακόμη ρεύμα και πόσο ήρεμοι έχουν παραμείνει οι άνθρωποι που επιβαίνουν σε αυτό, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

{https://twitter.com/DailyMailUK/status/1671699905243410433?s=20}

Οι Αρχές εξετάζουν προσεκτικά τους υποθαλάσσιους ήχους που εντόπισαν την Τετάρτη (21.6) στα βάθη του Ατλαντικού, ενώ επισημαίνεται ότι το οξυγόνο μέσα στο μικρό βαθυσκάφος που δεν είχε επαρκή εφόδια διαρκεί για λίγες ακόμη ώρες, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης σήμερα.

Όλες οι ελπίδες επικεντρώνονται στο υπερσύγχρονο πλοίο «Atalante», που έστειλε το Γαλλικό Ινστιτούτο Θαλασσίων Ερευνών και φέρει ένα επανδρωμένο υποβρύχιο και ένα τηλεχειριζόμενο ρομπότ. Την ώρα που όπως έγινε γνωστό απομένουν λιγότερο από οκτώ ώρες οξυγόνου, η αμερικανική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι έχει εντοπίσει περισσότερους ήχους.

Καναδάς, ΗΠΑ και Γαλλία συμμετέχουν στη μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ από αέρος και θαλάσσης με τα πλέον υπερσύγχρονα μέσα. Oι έρευνες συνεχίστηκαν όλη τη νύχτα για πέμπτη ημέρα με τις ελπίδες για το πενταμελές πλήρωμα να λιγοστεύουν καθώς ο χρόνος μετρά πια αντίστροφα για τον έγκαιρο εντοπισμό τους.

Υπενθυμίζεται ότι στο υποβρύχιο, έναντι ποσού 250.000 δολαρίων προκειμένου να περιηγηθούν στο ναυάγιο του Τιτανικού, επιβαίνουν 5 άτομα και συγκεκριμένα οι:

Χάμις Χάρντινγκ, 58 ετών δισεκατομμυριούχος από τη Βρετανία
Πολ Ανρί Ναρζολέ, 73 ετών, Γάλλος πιλότος υποβρυχίων
Στόκτον Ρας, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της OceanGate Expeditions

Σαχζάντα Νταβούντ, δισεκατομμυριούχος από Πακιστά και ο γιος του Σουλεμάν
Κανένα ίχνος από το υποβρύχιο «Titan» – Τελευταία ενημέρωση της ακτοφυλακής

«Πρόκειται για μία επιχείρηση ερευνών και διάσωσης στο 100%», τόνισε ο πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέιμι Φρέντερικ προσθέτοντας ότι «θα συνεχίσουμε με κάθε διαθέσιμο μέσο την προσπάθειά μας για τον εντοπισμό του βαθυσκάφους και των μελών πληρώματος».

Όμως, ο χρόνος είναι εχθρός, τα περιθώρια στενεύουν και η κλεψύδρα αδειάζει. Η τιτάνια επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη μοιάζει με ζωντανό εφιάλτη και τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται. Ζητούμενο παραμένουν ο εντοπισμός θέσης του βαθυσκάφους, η προσέγγισή του με εξοπλισμό, η άντλησή του στην επιφάνεια – σε περίπτωση που παραμένει άθικτο, και όλα αυτά θα πρέπει να συμβούν προτού εξαντληθεί το οξυγόνο σήμερα, περίπου το μεσημέρι ώρα Ελλάδας.

#ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ #ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ #TITAN #ΕΡΕΥΝΕΣ #ΟΞΥΓΟΝΟ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σβήνουν, Titan,svinoun, Titan