Κόκκινα δάνεια και ανασυγκρότηση κράτους στην αιχμή της προεκλογικής εκστρατείας Τσίπρα

Με τα ζητήματα των κόκκινων δανείων και της ανασυγκρότησης του κράτους προγραμματίζει να ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία ο ΣΥΡΙΖΑ – προοδευτική Συμμαχία, με τον Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται σε πλήρη ενεργοποίηση, πραγματοποιώντας αυτή τη βδομάδα σειρά δημόσιων παρεμβάσεων σε περιοδείες, συνέδρια, συναντήσεις με θεσμικούς παράγοντες, καθώς και στο κοινοβούλιο.

Αντλώντας από την τρέχουσα επικαιρότητα την αφορμή που δίνουν οι

υποθέσεις της ρύθμισης των δανείων του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση και η εμπλοκή του βουλευτή Κεφαλονιάς της ΝΔ, Παναγή Καππάτου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφασίζει να θέσει ως πρώτο σταθμό των εξειδικεύσεων του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των κόκκινων δανείων.

Εξάλλου, τα συσσωρευμένα ακίνητα προς πλειστηριασμό, αλλά και οι μεγάλες αυξήσεις του κόστους εξυπηρέτησης (λόγω της αύξησης των επιτοκίων) για τους έως τώρα συνεπείς δανειολήπτες καθιστούν το ζήτημα του ιδιωτικού χρέους ένα από τα πλέον φλέγοντα για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Με αυτά τα δεδομένα και τις λύσεις που ζητούν εναγωνίως χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η Κουμουνδούρου προετοιμάζει μια νέα προγραμματική παρουσίαση δεσμεύσεων για το θέμα. Επίσης, την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί να επανακατατεθεί η τροπολογία του κόμματος για την υποχρέωση των πολιτικών προσώπων να προσκομίζουν στο πόθεν έσχες τους και τα στοιχεία για τις ρυθμίσεις των προσωπικών τους δανείων, πέρα από το ύψος των οφειλόμενων ποσών.

Το κράτος πρέπει να αλλάξει

Σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό της Κουμουνδούρου, το ζήτημα της ανασυγκρότησης του κράτους, θα ακολουθήσει στη συνέχεια, καθώς μετά την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, έχει καταστεί σαφές στην κοινή γνώμη ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει με μια τόσο ανεπαρκή και στρεβλή λειτουργία του δημόσιου τομέα. Επιπλέον, το εν λόγω ζήτημα ανεβαίνει στην ατζέντα και του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, κάτι που στην Κουμουνδούρου διαβλέπουν ως ευκαιρία προγραμματικών συγκλήσεων, τουλάχιστον σε επίπεδο θεματολογίας.

Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του κυρίου Τσίπρα από το συνέδριο του Ινστιτούτου ΕΝΑ την οποία επέλεξε να προβάλει στη συνέχεια και από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Ο πολίτης σήμερα αισθάνεται το Κράτος ως εχθρό. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Και για να αλλάξει χρειαζόμαστε περισσότερη δημοκρατία, περισσότερη λογοδοσία, λιγότερο κομματικό κράτος, περισσότερες δομές και διαδικασίες ελέγχου. Αυτό μόνο μία προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να το πετύχει». Στην ίδια προσπάθεια, δηλαδή της ανάγκης για συνολική θεσμική ανασυγκρότηση, εντάσσεται και η χθεσινή συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με το πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κώστα Μενουδάκο.

#ΑΛΕΞΗΣ_ΤΣΙΠΡΑΣ #ΚΟΚΚΙΝΑ_ΔΑΝΕΙΑ #ΕΚΛΟΓΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα