Κορονοϊός: Ο επιδημιολογικός δείκτης που θα μπορούσε να αλλάξει την ροή της πανδημίας

Ένας δείκτης που υπολογίζει το ιικό φορτίο ενός ανθρώπου που έχει νοσήσει με κορονοϊό ενδέχεται να βοηθήσει τον έλεγχο της πανδημίας αν αξιοποιηθεί από τους επιστήμονες και τις κυβερνήσεις. 

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις για το testing: Σε ποιους πρέπει να επικεντρωθούν τα τεστ και πόσο συχνά; Τώρα, επιδημιολόγοι και ειδικοί της δημόσιας υγείας ανοίγουν μια νέα συζήτηση. Λένε ότι τα εξεταστικά κέντρα θα πρέπει να αναφέρουν

όχι μόνο αν ένα άτομο είναι θετικό, αλλά και έναν αριθμό γνωστό ως τιμή ορίου του κύκλου (CT), η οποία δείχνει πόσο ιικό φορτίο κουβαλάει κάποιος στον οργανισμό του.

Οι συνήγοροι επισημαίνουν νέα έρευνα που δείχνει ότι οι τιμές CT θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους γιατρούς να σημαδέψουν τους ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για σοβαρή ασθένεια.

Πρόσφατα ευρήματα δείχνουν επίσης ότι οι αριθμοί θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους αξιωματούχους να καθορίσουν ποιος είναι μολυσματικός και, ως εκ τούτου, θα πρέπει να απομονωθούν και να εντοπιστούν οι επαφές τους. Η CT αξία δεν είναι ένα τέλειο μέτρο σύγκρισης, οι υποστηρικτές παραδέχονται, πάντως. Αλλά αν θα προστεθεί στα αποτελέσματα των test "είναι ένα από τα πιο πιεστικά ερωτήματα εκεί έξω," λέει ο Michael Mina, γιατρός και επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ T.H. Chan Σχολή Δημόσιας Υγείας

Τι δείχνει η τιμή CT και γιατί μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στη μάχη της πανδημίας

Keywords
Τυχαία Θέματα