«Κόβουν» την ανάσα τα βίντεο από τους νέους σεισμούς στην Τουρκία: Συνολικά 4 νεκροί και πάνω από 300 τραυματίες

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο, που βιώνουν οι κάτοικοι της Τουρκίας, αφού ακριβώς δύο εβδομάδες από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίκτερ στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, νέοι ισχυροί σεισμοί έπληξαν και πάλι την περιοχή νωρίς το βράδυ της Δευτέρας 20 Φεβρουαρίου.

Μέχρι στιγμής, κατά τον πιο πρόσφατο απολογισμό από τον νέο σεισμό στο Χατάι και στο Σαμαντάγ, πέθαναν 4 άνθρωποι, με - περίπου - 300 να είναι τραυματίες, σύμφωνα με δημοσίευμα του TRT World

Now.

#TurkiyeQuakes: At least four people have been killed and nearly 300 injured after two earthquakes jolted Türkiye’s southernmost province of Hatay on Monday

Follow this chain for our latest coverage for February 21?? pic.twitter.com/xgE3coQVIL

TRT World Now (@TRTWorldNow) February 21, 2023

Μεταξύ των νεκρών, μια γυναίκα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, η οποία και κατέληξε, όταν έπεσε πέτρα στο κεφάλι της, κατά τον σεισμό 5,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε.

Search and rescue work continues in the rubble after earthquakes centered in Hatay's Defne and Samandağ districts

?LIVE updates here: https://t.co/rjJzOvo2mE pic.twitter.com/bIeOHEcACX

— ANADOLU AGENCY (@anadoluagency) February 20, 2023

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε ερείπια κτηρίων που κατέρρευσαν σε τρεις τοποθεσίες, σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό.

Ο πρώτος σεισμός ήταν 6,4 Ρίχτερ και σημειώθηκε σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, στις 19.04 (ώρα Ελλάδας, 20.04 ώρα Τουρκίας), στην επαρχία Χατάι, η οποία είχε πληγεί περισσότερο απ' όλες τις επαρχίες της Τουρκίας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην τοποθεσία Ντεφνέ, σύμφωνα με την τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών AFAD, σε απόσταση 14 χλμ. νοτιοανατολικά της Αντιόχειας στην Τουρκία και 70 χλμ. βόρεια της Λατάκιας στη Συρία.

Μετά τον σεισμό, καταγράφηκαν δύο ακόμη δονήσεις μεγέθους 5,8 και 5,2 βαθμών στο Σαμαντάγκ.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι προειδοποίησε τους πολίτες να αποφεύγουν τα κτίρια που έχουν πληγεί από τους σεισμούς.

Πανικός στην Τουρκία

Πανικός, επικράτησε κατά την διάρκεια των νέων σεισμών στην Τουρκία, όπως φαίνεται κι από βίντεο, που παρουσιάζουν την αντίδραση των ανθρώπων, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο αεροδρόμιο.

Panic in Turkey as two new earthquakes hit the Turkey-Syria border.

A 6.4 magnitude tremor followed by a 5.8, again in the Hatay area in the south of Turkey around 30 minutes ago.pic.twitter.com/HWWSn5qwou

— Citizen Free Press (@CitizenFreePres) February 20, 2023

Turkey ?? got hit by another 6.4 magnitude earthquake.

May Allah protect our Muslim brothers and sisters. Aamiin ?? #Turkey #syria #TurkeySyriaEarthquake pic.twitter.com/iYvzK9CQ51

— ✯ ?????? ???????? ✯ (@Shahla_Speak_1) February 21, 2023

Τα στιγμιότυπα, από την στιγμή του σεισμού συγκλονίζουν.

Dashcam footage of today's earthquake in Turkiye.

Laa hawla wa laa quwwata illaa billah pic.twitter.com/7kBjKYp90e

— ilmfeed (@IlmFeed) February 20, 2023

Να σημειώσουμε ότι τα θύματα των νέων σεισμών σεισμών προστίθενται στη μακάβρια λίστα των νεκρών από τους σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου.

Μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιωθεί περισσότεροι από 46.000 θάνατοι σε Τουρκία και Συρία, απολογισμός που θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αυξηθεί.

#ΣΕΙΣΜΟΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ #ΣΕΙΣΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κόβουν, Τουρκία, Συνολικά 4,kovoun, tourkia, synolika 4