Κρίσιμες ώρες για τον αστυνομικό που «χτυπήθηκε» από φωτοβολίδα: Οι γιατροί θα τον βγάλουν από την καταστολή

Κρίσιμες θα είναι οι επόμενες ημέρες για τον 31χρονο αστυνομικός ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια στου Ρέντη όταν δέχθηκε - σε ευθεία βολή - ναυτική φωτοβολίδα στο πόδι.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας αναμένεται να ξεκινήσουν από αύριο Τετάρτη τη διαδικασία για να «ξυπνήσουν» τον άτυχο άνδρα από το τεχνητό κώμα.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται ο ένστολος, οι γιατροί προχώρησαν σε διακοπή της φαρμακευτικής υποστήριξης, για να δουν πώς θα αντιδράσει ο οργανισμός του. Ο 31χρονος δεν βρίσκεται

δηλαδή πλέον σε καταστολή, αλλά παραμένει μηχανικά υποστηριζόμενος.

Συμπεράσματα για την πορεία της υγείας του θα μπορέσουν να βγουν σε 2 με 3 μέρες, καθώς τότε θα υπάρχει πλέον μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το εύρος της ζημιάς που έχει προκαλέσει ο σοβαρός τραυματισμός του.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου και ενώ ο αγώνας βόλεϊ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό βρισκόταν σε εξέλιξη, ομάδα 150 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες και στη συνέχεια επέστρεψε εντός του «Μελίνα Μερκούρη». Στη διάρκεια αυτών των επεισοδίων 18χρονος εκτόξευσε φωτοβολίδα σε ευθεία βολή, η οποία και χτύπησε τον 31χρονο άνδρα στον μηρό.

Έκτοτε ο άνδρας παραμένει σε καταστολή και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νικαίας, ενώ έχει υποβληθεί σε τουλάχιστον δύο χειρουργεία. Από την πρώτη στιγμή, η ιατρική ομάδα έχει εκφράσει τον προβληματισμό της για τις βλάβες που προκάλεσε στον 31χρονο το γεγονός πως χρειάστηκαν δέκα ολόκληρα λεπτά για να επανέλθει από την ανακοπή που του προκάλεσε η έντονη αιμορραγία.

Οι γιατροί είχαν προχωρήσει, άλλωστε, και στον ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού του 31χρονου αστυνομικού, λόγω των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα