Κρήτη: Την Κυριακή απολογούνται οι συλληφθέντες για το κύκλωμα εμπορίας βρεφών

Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του κυκλώματος εμπορίας βρεφών στα Χανιά.

Οι εννιά κατηγορούμενοι που βρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης ενώπιον του εισαγγελέα, αναχώρησαν από τα δικαστήρια λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα και πλέον αναμένεται να απολογηθούν την Κυριακή, σε μια διαδικασία που προβλέπεται μαραθώνια.

Ο συνήγορος του βασικού κατηγορουμένου, του γιατρού που εκτιμάται ότι είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, Μιχάλης Μαύρος μίλησε στο

Creta24 κάνοντας λόγο για μια αρκετά σύνθετη υπόθεση την οποία χαρακτήρισε «πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της Κρήτης, ίσως και για τα ελληνικά».

«Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια μακρά επεξεργασία από τις εισαγγελικές αρχές. Έχουμε πάρει προθεσμία γιατί ο όγκος της δικογραφίας είναι δυσθεώρητος και ο εντολέας μου θα απολογηθεί στις 7 το πρωί της Κυριακής. Έχει την πεποίθηση ότι με την επεξεργασία που θα γίνει θα αναδειχθεί η πραγματική διάσταση και αυτή θα είναι διαφορετική από αυτή που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης», δήλωσε ο κ. Μαύρος.

Αναφορικά με τις κατηγορίες που βαραίνουν τον Κρητικό γιατρό σημείωσε πως δεν υπάρχουν ουσιώδεις αλλαγές σε σχέση με την δικογραφία, ωστόσο «δεν έχει λάβει ακόμη κατηγορητήριο από την ανακρίτρια ώστε να υπάρχει ζήτημα άρνησης ή κατάφασης σε σχέση με κάποιες συμπεριφορές»

«Ο μοναδικός του στόχος ήταν να ενισχύσει ανθρώπους οι οποίοι είχαν κίνητρο την γονεϊκότητα», σημείωσε ο κ. Μαύρος.

Αξίζει να σημειωθεί πως μία εκ των κατηγορουμένων έφτασε στα δικαστήρια μαζί με ένα βρέφος μόλις 9 ημερών, το οποίο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων.

#ΚΡΗΤΗ #ΕΜΠΟΡΙΑ #ΒΡΕΦΗ #ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ_ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ #ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα