Κυβερνητικές «αναταράξεις» με Μηταράκη και Πατούλη: H ενόχληση Μαξίμου, η αποπομπή και το ερωτηματικό

Ημέρα έντασης και αλλαγών για το Μέγαρο Μαξίμου, αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει δύο «παραφωνίες» από γαλάζια στελέχη.

Σαν «βόμβα» έσκασε η είδηση το μεσημέρι της Παρασκευής πως παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο ίδιος επικαλέστηκε «προσωπικούς λόγους», αλλά όπως όλα δείχνουν στην απόφαση αυτή έπαιξαν ρόλο οι διακοπές του στην Πάτμο όσο η χώρα καιγόταν, αλλά και η δυσαρέσκεια από την «έφιππη αστυνομία».

Σύμφωνα με πληροφορίες του dnews.gr, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι ο Νότης Μηταράκης κατά τις ημέρες που

δίνονταν κρίσιμες μάχες στο πεδίο των πυρκαγιών απουσίαζε εκτός Αθηνών. Τονίζουν παράλληλα ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν βλέπει δυσλειτουργίες στην κυβέρνηση δεν περιμένει να γίνει ανασχηματισμός αλλά κάνει διορθωτικές κινήσεις.

Όπως όλα δείχνουν, στην εξέλιξη αυτή έπαιξε ρόλο και το πρόσφατο θέμα σχετικά με την έφιππη αστυνομία, όταν το Μέγαρο Μαξίμου είχε «αδειάσει» τον Νότη Μηταράκη, ενώ ζήτημα είχε δημιουργηθεί και με δηλώσεις που είχαν αποδοθεί στον κύριο Μηταράκη περί κατάργησης της πανεπιστημιακής Αστυνομίας, οι οποίες ανασκευάστηκαν στη συνέχεια, μετά από διαβεβαιώσεις εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου ότι δεν πρόκειται να καταργηθεί, αλλά θα γίνουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της.

Αλλαγές στα υπουργεία

Λίγο μετά τις 7μμ, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου που είχε το χαρτοφυλάκιο του Αθλητισμού το οποίο αναλαμβάνει ο Γιάννης Βρούτσης που επίσης ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, σε συνέχεια της παραίτησης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη του Νότη Μηταράκη, η οποία έγινε αποδεκτή από τον πρωθυπουργό.

Το ζεϊμπέκικο του Πατούλη και το ερωτηματικό για την στήριξη στις Περιφερειακές

Το βράδυ της Πέμπτης, και ενώ η χώρα έδινε μάχη στα πύρινα μέτωπα, αλλά θρηνούσε τους νεκρούς μεταξύ των οποίων και τους δυο άτυχους πιλότους που έχασαν τη ζωή τους στην Κάρυστο, ο περιφερειάρχης Αττικής χόρευε ζεϊμπέκικο και το πλήθος τον χειροκροτούσε.

Εντονότατη είναι η ενόχληση από στελέχη της ΝΔ για τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη να χορεύει στο πλαίσιο εκδήλωσης για την 7η Παγκόσμια Συνάντηση Απόδημου Ελληνισμού, στο Ζάππειο. Σε ερώτηση μάλιστα εάν το κυβερνών κόμμα θα συνεχίσει να στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Πατούλη για τις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές τα στελέχη της Πειραιώς αναφέρουν ότι "όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά".

{https://twitter.com/MarianaPirgioti/status/1684902351029538817?s=20}

Η ανάρτηση Γ. Πατούλη:

«Χτες παρευρέθηκα σε μια εκδήλωση γυναικών της ομογένειας, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Προς το τέλος της εκδήλωσης αυτής και λίγο πριν την αποχώρηση μου, κάποιες από τις παρευρισκόμενες μου ζήτησαν να τιμήσω την εκδήλωση τους με ένα χορό, κι εγώ εντελώς λανθασμένα, όπως οφείλω να παραδεχθώ εκ των υστέρων, ανταποκρίθηκα θετικά στην πρόσκληση τους.

Ήταν μια κακιά στιγμή, για την οποία θέλω ειλικρινά να ζητήσω συγγνώμη.

Σε όλη την πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι δεν κρύβομαι στα δύσκολα, κι έχω το πολιτικό θάρρος να παραδέχομαι και να διορθώνω τα λάθη μου.

Χτες έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη αν σε μια δύσκολη για την Πατρίδα μας συγκυρία, έστειλα με μια στιγμιαία πράξη μου το λάθος μήνυμα»

#ΝΟΤΗΣ_ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ #ΓΙΩΡΓΟΣ_ΠΑΤΟΥΛΗΣ #ΜΕΓΑΡΟ_ΜΑΞΙΜΟΥ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ #ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ_ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ_ΠΟΛΙΤΗ #ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ_ΑΤΤΙΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα