Λύγισε η μάνα της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Έχασα τρία εγγόνια και έχω την κόρη μου στη φυλακή»

Η μητέρα της κατηγορούμενης παιδοκτόνου διατρανώνει την αθωότητα της κόρης της, λέγοντας ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν θα πείραζε ποτέ τα παιδιά της.

Μετά την αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου και η μητέρα της, εμφανίζεται πεπεισμένη ότι η κατηγορούμενη κόρη της είναι αθώα και δεν έχει καμία σχέση με τους θανάτους των τριών παιδιών της.

«Δε θα σκότωνε τα παιδιά της, ήταν μάνα μπορεί καλύτερη και από εμένα, εγώ δούλευα μπορεί να μη μπορούσα να της προσφέρω πολλά, η Ρούλα μου ήταν πάνω στα

παιδιά της. Ήταν υπόδειγμα μητέρας. Πιστεύω στην αθωότητά της», είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εξέτασής της από την εισαγγελέα της έδρας, η Ελένη Λεγάτου, φορτίστηκε συναισθηματικά και είπε: «Έχω επιβαρυνθεί πολύ ψυχολογικά. Έχω χάσει τρία εγγόνια, ένα ένα έφευγε, και το παιδί μου είναι στη φυλακή. Ήρθε η Ίριδα για να δώσει χαρά και έφυγε πάλι, μας τα πήρε ο Θεούλης».

Η κ. Λεγάτου περιγράφοντας την κόρη της σαν παιδί, μίλησε για ένα ήσυχο παιδί, καλή μαθήτρια που μεγάλωσε αρκετά με τη γιαγιά και τον παππού, λόγω της δικής της εργασίας. Όσο για τις σχέσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου με το Μάνο Δασκαλάκη, τις χαρακτήρισε πολύ καλές. Τη δε εξωσυζυγική σχέση του πρώην άντρα της κόρης της τη χαρακτήρισε περιστασιακή που ξεπεράστηκε από το ζευγάρι. «Ήρθε και πέρασε», απάντησε χαρακτηριστικά η μάρτυρας. Και απέφυγε να δώσει πολλές λεπτομέρειες για τα προβλήματα που βίωνε η κόρη της στο γάμο της.

«Δεν εκδήλωνε τον πόνο της»

Τόσο η μητέρα της, όσο και η αδερφή της, χαρακτήρισαν τη Ρούλα Πισπιρίγκου, σχετικά κλειστό άνθρωπο, που δεν εκδήλωνε σε τρίτους τα συναισθήματά της. «Το συναίσθημα το έβγαζε, όχι μπροστά σε άλλους», κατέθεσε η μητέρα της, απαντώντας στις επικρίσεις ότι ήταν ψυχρή και ψύχραιμη στους θανάτους των τριών παιδιών της.

Ερωτηθείσα πως η φερόμενη ως δολοφόνος και των τριών παιδιών της εκδήλωνε το πένθος της για το θάνατο της Μαλένας, η μητέρα της είπε πως «κάθε μέρα πήγαινε στο νεκροταφείο, έκλαιγε συνέχεια στο σπίτι, έκλαιγε και στο νεκροταφείο. Δε μπορούσε να το συνειδητοποιήσει».

Τελευταίος στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο σύζυγος της Ελένης Λεγάτου και πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου. Ο μάρτυρας περιέγραψε τη σκηνή της μεταφοράς της άτυχης Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. « Ήταν η τελευταία φορά που άκουσα τη Τζωρτζίνα μου. Επειδή κόρναρα για να την πάω στο Καραμανδάνειο είπε «παππού πάμε σε γάμο;». Τελευταία φορά…» είπε και ξέσπασε σε δάκρυα ο σύντροφος της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Στη συνέχεια έπλεξε το εγκώμιο της κατηγορουμένης, αποκαλώντας την «πρότυπο μάνας». «Η προσωπικότητα της Ρούλας είναι δυνατή. Για μένα είναι πρότυπο. Ήταν άρτια μάνα. Δεν ξέρω αν το έβλεπε κι ο άντρας της αυτό, αλλά ήταν ευχαριστημένος. Ήταν πρότυπο μάνας και συζύγου» είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Πως είναι το πρότυπο για εσάς;

Μάρτυρας: Ήταν δίπλα στα παιδιά της. Τα φρόντιζε, τα έπλενε, τα τάιζε, ήταν δίπλα τους, μαγείρευε στον άντρα της. Εγώ επειδή ταξίδευα πολύ αυτά δεν τα έχω ζήσει κι όταν την έβλεπα χαιρόμουν.

Ο μάρτυρας έβαλε κατά του αναισθησιολόγου του Καραμανδανείου νοσοκομείου, κ. Χασαπόπουλου, αναφέροντας ότι καθυστέρησε να διασωληνώσει τη Τζωρτζίνα. «Αν δεν είχε καθυστερήσει αυτός με τη διασωλήνωση το παιδί μπορεί να είχε σωθεί» είπε ο μάρτυρας με την πρόεδρο να προχωρά σε σειρά ερωτήσεων.

Πρόεδρος: Τι ξέρετε για τον κ. Χασαπόπουλο;

Μάρτυρας: Στις 11 Απριλίου μίλησα το μεσημέρι με βιντεοκλήση με τη Τζωρτζίνα. Το απόγευμα μας πήρε και μας είπε ότι δεν είναι καλά το παιδί και να πάμε στο νοσοκομείο. Γύρω στις 18.30; Δεν θυμάμαι καλά τις ώρες, τι διαφορά έχει;

Πρόεδρος: Ότι στις 18.30 δεν είχε συμβεί το επεισόδιο! Αυτή τη διαφορά έχει!

«Εγώ δεν είδα τον κ. Χασαπόπουλο. Άκουσα και από τον σύζυγο της μητέρας του κ. Δασκαλάκη ότι ο γιατρός άργησε να έρθει. Και από το στόμα του κ. Δασκαλάκη ότι ο γιατρός ήρθε 10 λεπτά μετά από αυτόν!» είπε ο μάρτυρας ενώ απάντησε πως δε γνωρίζει από τι πέθανε τελικά το παιδί αλλά θυμόταν «ότι ήθελε το παιδί της ΜΕΘ. Να έχει μεγαλύτερη προσοχή. Αυτό θυμάμαι από το Ριο. Μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει δυσαρέσκεια για τους γιατρούς».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την εξέταση της ιατροδικαστή Ουρανίας Δημακοπούλου.

#ΡΟΥΛΑ_ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ #ΜΑΝΑ #ΕΓΓΟΝΙΑ #ΚΟΡΗ #ΦΥΛΑΚΗ #ΔΙΚΗ #ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα