«Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται»: Αντιδράσεις για τη δήλωση Μητσοτάκη για τους συγγενείς των νεκρών στα Τέμπη

Οργή και έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει δήλωση του πρωθυπουργού το βράδυ της Τρίτης, που ερμηνεύθηκε ως κατηγορία προς τους συγγενεις των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη για «εργαλειοποίηση».

Στη διάρκεια συνέντευξής του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ant1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε το βράδυ της Τρίτης να απαντήσει για την απεργία των σιδηροδρομικών και τη μήνυση συγγενών των θυμάτων κατά παντός υπευθύνου,

στην οποία γίνει αναφορά σε διαχρονικές ευθύνες πολιτικών προσώπων.

«Λυπάμαι που το ζήτημα αυτό εργαλειοποιείται με τέτοιο τρόπο λίγες μέρες πριν από τις εκλογές και πιστεύω ότι και ο δικαιολογημένος θυμός των συγγενών των θυμάτων δεν δικαιολογεί τέτοιου είδους συμπεριφορές», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως «πολλά έχουν αλλάξει στον σιδηρόδρομο και γι’ αυτό το πρώτο το οποίο είπαμε είναι ότι πρέπει τα τρένα να επαναλειτουργήσουν με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και γι’ αυτό έχουμε ένα πολύ, θα έλεγα, λεπτομερές σύστημα εποπτείας, με την τεχνολογία που έχουμε στη διάθεσή μας.

»Και, φυσικά, έχουμε δεσμευτεί ότι η περιβόητη σύμβαση πλήρους σηματοδότησης της βασικής μας γραμμής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο».

Το έργο προχωράει με μεγάλη ταχύτητα. Αν μερικές φορές - το τονίζω αυτό - μας λένε «κινούνται τα τρένα σε μονή γραμμή», μα για να κάνεις τη σηματοδότηση πρέπει ενίοτε να διακόψεις την κυκλοφορία σε μία γραμμή. Όμως, αυτή η κίνηση γίνεται πια με απόλυτη ασφάλεια - πρόσθεσε.

Και αυτή είναι η δέσμευσή μας, να μπορούμε να έχουμε σιδηροδρόμους οι οποίοι να είναι απολύτως ασφαλείς και ευρωπαϊκά τρένα, τα οποία εμφανώς δεν είχαμε.

«Από εκεί και πέρα, εγώ προσωπικά έχω μιλήσει πολύ διακριτικά με αρκετούς συγγενείς θυμάτων, καταλαβαίνω απόλυτα την οργή τους και είμαι ο πρώτος ο οποίος θέλει να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα. Αλλά, το τονίζω πάλι, η δικαιοσύνη αποδίδεται από τη Δικαιοσύνη. Ούτε από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, ούτε από τρίτους κριτές».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 17ο λεπτό

Η συγκεκριμένη αναφορά προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα social media, ενώ για το θέμα παρενέβησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, αλλά και ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου που έκανε τη συνέντευξη.

Μερικά μόνο από τα οργισμένα tweets που ανήρτησαν χρήστες

{https://twitter.com/EmmanouelX/status/1658746317508583425}

{https://twitter.com/YBoyio/status/1658598012694798342}

{https://twitter.com/sofilakis/status/1658734389570727937}

{https://twitter.com/Yiannis_crc/status/1658745807569313794}

{https://twitter.com/arisbilly2/status/1658740310149562369}

{https://twitter.com/MarianaTsichli/status/1658571053793267722}

{https://twitter.com/67Morgana/status/1658541540472496128}

Χατζηνικολάου: Το καλύτερο είναι να δουν οι συμπολίτες μας όλη την ερώτηση και όλη την απάντηση

Το καλύτερο είναι να δουν οι συμπολίτες μας ολόκληρη την ερώτηση και ολόκληρη την απάντηση χωρίς περικοπές,χωρίς μοντάζ,για να βγάλουν τα συμπεράσματα τους - ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο Twitter, σχολιάζοντας ανάρτηση για την επίμαχη δήλωση.

Η ερώτηση μου έχει κοπεί,έχει μονταριστεί.Έχει εξαφανιστεί η απεργία των σιδηροδρομικών με την οποία ξεκίνησα…

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο Μητσοτάκης δεν διστάζει να τα βάλει με τους συγγνείς των θυμάτων»

«Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε και σήμερα ότι δεν νιώθει τους πολίτες», σχολίασε η Πόπη Τσοπανίδου λίγο μετά την προβολή της συνέντευξης. «Αδυνατεί να τους καταλάβει ακόμα και στον βαθύ πόνο που προκαλεί η απώλεια. Που προκαλεί η τραγωδία. Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

»Δεν δίστασε να επιτεθεί χυδαία ακόμη και στους γονείς των αδικοχαμένων παιδιών στα Τέμπη λέγοντας ότι δήθεν εργαλειοποιούν το δράμα τους με την μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του.

»Αφού έκανε τα πάντα για να συγκαλύψει το έγκλημα στα Τέμπη. Αφού κατέβασε τον υπουργό των Τεμπών τον κ. Καραμανλή υποψήφιο στη Σέρρες σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Τώρα μπροστά στις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων, δεν διστάζει να τα βάλει ακόμη και μαζί τους.

»Δεν διστάζει πουθενά. Δεν ντρέπεται καθόλου. Δεν νιώθει.

Πρέπει να φύγει. Δεν μας αξίζει».

Σκέρτσος: «Πολιτική απρέπεια από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Μιλώντας στο Kontra, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, διευκρινίζοντας πως η απάντηση του πρωθυπουργού αφορούσε τις απεργίες των σιδηροδρομικών.

«Σήμερα (σ.σ. χθες) το βράδυ έγινε μια πολιτική απρέπεια από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα ήθελα να την καταθέσω και να την καταγγείλω».

«Έγινε μια κοπτοραπτική από τον ΣΥΡΙΖΑ και βγήκε μια ανακοίνωση από την κ. Τσαπανίδου και στη συνέχεια από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα, που αποδίδουν τον χαρακτηρισμό αδικαιολόγητη στην μήνυση των συγγενών των θυμάτων. Είναι απαράδεκτο, δεν συνέβη αυτό, το ξεκαθαρίζουμε κατηγορηματικά στην ανακοίνωση που κάνουμε και θα ήθελα να το πω σε κάθε τόνο» συνέχισε ο Άκης Σκέρτσος, λες και δεν μπορεί κάποιος να παίξει το βίντεο και να ακούσει με τα ίδια του τα αυτιά τι ειπώθηκε.

«Δεν πρέπει σ' αυτή τη φάση και ποτέ να βάζουμε μέσα στο προεκλογικό παιχνίδι των εντυπώσεων ανθρώπινα δράματα και τον ανθρώπινο πόνο αυτών των οικογενειών. Είναι απαράδεκτο και νομίζω, πρέπει να δείξουμε σεβασμό στις οικογένειες, στα θύματα, στους ανθρώπους που υπέφεραν και υποφέρουν, να τους αφήσουμε έξω από την προεκλογική αντιπαράθεση» υποστήριξε ακόμη.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΤΕΜΠΗ #ΤΡΑΓΩΔΙΑ #TWITTER #ΘΥΜΑΤΑ #ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Λυπάμαι, Αντιδράσεις, Μητσοτάκη, Τέμπη,lypamai, antidraseis, mitsotaki, tebi