ΝΔ: Στην τελική ευθεία με το βλέμμα σε Βόρεια Ελλάδα και στα... πιο δεξιά με τους «ντεμέκ» πιστούς

Μπορεί η δραστηριότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να επικεντρώνεται το τελευταίο 48ωρο στο Λεκανοπέδιο όπου και θα κλείσει την προεκλογική του εκστρατεία με την αυριανή συγκέντρωση στο Σύνταγμα, τα βλέμματα όμως της γαλάζιας ηγεσίας θα παραμένουν ως την τελευταία στιγμή στραμμένα και στην Βόρεια Ελλάδα όπου εκτιμάται από την Πειραιώς ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για προσέλκυση νέων ψήφων μέσα από την δεξαμενή του εκλογικού σώματος που κινήθηκε την 21η Μαίου στα δεξιά της ΝΔ.

Το επισήμανε

άλλωστε με σαφή τρόπο και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της χθεσινής κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στην Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας πως τα ποσοστά της ΝΔ «έχουν ακόμα πολλά περιθώρια ανόδου» ειδικά στην Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Το ίδιο διαπιστώνουν στην Πειραιώς ότι ισχύει για την Χαλκιδική, την οποία επισκέφθηκε προχθές, καθώς και για σειρά άλλων περιοχών της Μακεδονίας όπου η ΝΔ είδε την 21η Μαίου να μειώνονται τα ποσοστά της σε σχέση με το 2019 (π.χ Πιερία, Κιλκίς, Δράμα, Πέλλα κ.α) και την ίδια ώρα να υπερβαίνουν το πανελλαδικό τους ποσοστό κόμματα που κινούνται στα δεξιά της ΝΔ.

Αυτά φωτογράφισε ο Πρόεδρος της ΝΔ διαμηνύοντας από την Θεσσαλονίκη «αρκετά με τους ντεμέκ πιστούς και τους ντεμέκ πατριώτες», ενώ οι ψηφοφόροι αυτών των κομμάτων είναι βασικοί αποδέκτες γαλάζιων μηνυμάτων ότι «εμείς κάναμε την πατρίδα πιο ισχυρή και πιο ασφαλή με έργα και όχι με λόγια του αέρα», αλλά και ότι «κανείς δεν περισσεύει, πολύ περισσότερο συμπολίτες μας με τις ίδιες αξίες με εμάς, που τώρα τους πολιορκούν φωνές που καπηλεύονται αυτές τις αξίες».

Όσον αφορά το Λεκανοπέδιο- το οποίο συνέβαλε από την πλευρά του σημαντικά στο θετικό για τη ΝΔ εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαίου καθώς η Πειραιώς αύξησε συνολικά τα ποσοστά της πετυχαίνοντας μάλιστα και σημαντικές ανατροπές σε προπύργια της κεντροαριστεράς όπως η Δυτική Αθήνα και η Β’ Πειραιά- βασικός στόχος είναι να επιβεβαιωθεί και στις κάλπες της 25ης Ιουνίου αυτή η δυναμική, που έφερε την άνοδο της ΝΔ σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της Αθήνας, με γαλάζια πρωτιά ακόμη και σε λαϊκές περιοχές. Αυτό είναι κάτι που στην Πειραιώς θεωρούν ως επιβράβευση για την δρομολόγηση της «πιο προοδευτικής κοινωνικής πολιτικής», όπως συνηθίζει να λέει ο κ.Μητσοτάκης αναφερόμενος στην δημιουργία «πολλών και καλών θέσεων εργασίας».

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία με διαρκή μηνύματα κατά του εφησυχασμού και με προτροπές στους πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ να προσέλθουν εκ νέου στις κάλπες επιβεβαιώνοντας την επιλογή του Μαίου.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να υπογραμμίσει και από το βήμα της αυριανής κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης στο Σύνταγμα, ότι εφόσον εξασφαλίσει το κόμμα του την ισχυρή αυτοδυναμία που επιδιώκει και εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει, σε τέσσερα χρόνια «η Ελλάδα θα είναι μια πολύ καλύτερη χώρα από την Ελλάδα του 2023, όπως η Ελλάδα του 2023 είναι πολύ καλύτερη χώρα από την Ελλάδα του 2019».

Στο επίκεντρο και των τελευταίων δημόσιων εμφανίσεων του θα βρίσκεται το τετράπτυχο των προτεραιοτήτων «καλύτεροι μισθοί, αξιοπρεπής Υγεία και χτίσιμο του νέου ΕΣΥ, αποτελεσματικό κράτος, ψηφιακό και φιλικό, καθώς και σταθερά περήφανη πατρίδα».

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναδεικνύει εκ νέου στις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις και την διαβεβαίωση ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα ανακτηθεί η επενδυτική βαθμίδα, ενώ σε ότι αφορά την Υγεία, που αποτελεί κεντρικό ζήτημα της προεκλογικής περιόδου, για πρώτη φορά χθες συγκεκριμενοποιήθηκε χθες από τον κ. Μητσοτάκη η δέσμευση για ενίσχυση του προσωπικού του ΕΚΑΒ, καθώς έκανε λόγο για 1.000 προσλήψεις, στο πλαίσιο των 10.000 που έχουν εξαγγελθεί για την επόμενη τετραετία στον χώρο της Υγείας.

Όπως έγινε σαφές πάντως και από τον ίδιο τον Πρόεδρο τη ΝΔ οι προσλήψεις στην Υγεία προγραμματίζονται στο πλαίσιο της εφαρμογής του κανόνα ένα προς ένα για προσλήψεις και αποχωρήσεις στο Δημόσιο και όσες προσλήψεις γίνουν στην Υγεία και υπερβαίνουν τις αποχωρήσεις στον συγκεκριμένο τομέα, θα προέλθουν από συνταξιοδοτήσεις σε άλλους τομείς οι οποίες θα καλυφθούν με περισσότερες θέσεις στο ΕΣΥ.

#ΝΕΑ_ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ #ΒΟΡΕΙΑ_ΕΛΛΑΔΑ #ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα