Νέα Φιλαδέλφεια: Οι νέες καταθέσεις στη δικογραφία- Καρέ καρέ τα δραματικά τελευταία λεπτά του Μιχάλη

Τα πολεμοφόδια που βρήκαν και παρέδωσαν στην αστυνομία ο επόπτης του γηπέδου της ΑΕΚ και ένας ανθοπώλης. Όλη η διαδρομή του αιμόφυρτου Μιχάλη Κατσουρή μέχρι να τον παραλάβει ασθενοφόρο.

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. προς κάθε κατεύθυνση για την ταυτοποίηση του δράστη της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή. Νέες καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων των βιαιοπραγιών αλλά και άλλων προσώπων που σχετίζονται με την υπόθεση, φτάνουν συνεχώς στο ανακριτικό γραφείο και ενσωματώνονται

στην ογκωδέστατη δικογραφία.

Ενάμιση μέτρο στειλιάρια με αίμα

Ο Δ.Π. είναι υπεύθυνος ασφαλείας του Opap Arena και καταθέτει στις αρχές ότι περιμετρικά του γηπέδου οι φύλακες αλλά και ο ίδιος μάζεψαν αρκετά φονικά εργαλεία, κάποια εκ των οποίων είχαν πάνω αίμα και τα παρέδωσαν. Κάποια από τα ξύλα και τα στειλιάρια που περισυνέλεξαν έφταναν σχεδόν το 1,5 μέτρο.

«Τις πρωινές ώρες της 8ης Αυγούστου ενημερώθηκα από τους φύλακες του γηπέδου ότι βρήκαν μερικά στειλιάρια εξωτερικά του γηπέδου, έξω από τη θύρα 37 και με ενημέρωσαν ότι τα μάζεψαν για να τα δώσουν στην Αστυνομία. Την ίδια μέρα, περίπου στις 7 το πρωί πήγα στο γήπεδο και οι φύλακες μου έδωσαν ένα μεταλλικό κοντάρι σκούπας, τρία ξύλινα στειλιάρια 120 εκατοστών, έξι ξύλινα στειλιάρια 90 εκατοστών και ένα σπασμένο ξύλινο στειλιάρι 79 εκατοστών. Μερικά από αυτά τα αντικείμενα, όπως πρόσεξα, είχαν πιθανόν πάνω τους αίμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του.

Μέχρι τα Άνω Πατήσια ξεφορτώνονταν αντικείμενα που θα τους ενοχοποιούσαν, οι Κροάτες χούλιγκαν και ενώ τους καταδίωκαν αστυνομικοί. Ιδιοκτήτης ανθοπωλείου στα Άνω Πατήσια, πηγαίνοντας να ανοίξει το κατάστημά του το επόμενο πρωί της αιματηρής συμπλοκής, βρήκε πειστήρια έξω από το μαγαζί του, μέχρι και στη σκεπή αυτού.

«Την Τετάρτη βρήκα κάποια αντικείμενα έξω από το ανθοπωλείο και πάνω στη σκεπή. Βλέποντας τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας διαπίστωσα ότι την 7/8/2023 κατά τις 23.36 έως 23.50 περίπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα οπαδών της Dinamo Zagreb έξω από το ανθοπωλείο, οι οποίοι προφανώς σχετίζονται με τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στο βίντεο φαίνεται να πετούν διάφορα αντικείμενα στη θέα των αστυνομικών. Εγώ βρήκα ένα μασελάκι, ένα καπέλο και δύο επικαλαμήδες», αναφέρει στους αστυνομικούς.

Η «ματωμένη» διαδρομή του Μιχάλη

Από τα βίντεο που έχουν συλλέξει μέχρι τώρα οι αρχές, έχουν καταφέρει να εντοπίσουν στο πλήθος τον αδικοχαμένο Μιχάλη Κατσουρή ενώ καταδιώκεται από μανιασμένους χούλιγκαν, αλλά και τον άνθρωπο που τον χτυπά με ρόπαλο, ώρα 23.08.01. Το θύμα φορά μπλε κοντομάνικη μπλούζα, μαύρο σορτς και μαύρο κράνος στο κεφάλι. Αυτός που τον χτυπά φόρα μαύρη μπλούζα, τζιν παντελόνι και κουκούλα στο κεφάλι.

Σε μια πολύ θολή αποτύπωση θεωρούν οι αρχές ότι έχουν και το δράστη της επίθεσης με μαχαίρι στον 29χρονο, αλλά αναλύοντας τα επίμαχα καρέ δε μπορούν να διακρίνουν τα χαρακτηριστικά του.

«Γίνεται μνεία ότι από την ανάλυση της εν λόγω συσκευής αποθήκευσης ψηφιακού υλικού που περιέχει βιντεοληπτικό υλικό, δεν προκύπτει καταγραφή του αρχικού σημείου συμπλοκής των αντίπαλων ομάδων, όπου τραυματίστηκε ο θανών», καταλήγει σχετικά η έκθεση ανάλυσης βιντεοληπτικού υλικού που εμπεριέχεται στη δικογραφία.

Ώρα 23.09.07, ένα λεπτό και έξι δεύτερα αργότερα, ο αιμόφυρτος Μιχάλης Κατσουρής φτάνει στο περίπτερο και προσπαθεί να κρυφτεί από όσους τον κυνηγούν. Ξαπλώνει δίπλα στο ψυγείο με τα παγωτά και δέχεται τις πρώτες βοήθειες από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο σημείο. 23 λεπτά αργότερα, έφτασε το ασθενοφόρο, αλλά ο 29χρονος είχε χάσει ήδη τις αισθήσεις του.

Εχθές, Δευτέρα η ΠΑΕ ΑΕΚ δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, μέσω της δικηγόρου Έλλης Ρίζου. Τις επόμενες ημέρες, ανοίγει ο κύκλος των καταθέσεων των μαρτύρων της υπόθεσης, αυτοπτών μαρτύρων, τραυματιών και αστυνομικών.

#ΝΕΑ_ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ #ΜΙΧΑΛΗΣ_ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ #ΑΕΚ #ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ #ΚΡΟΑΤΕΣ #ΕΛΑΣ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Φιλαδέλφεια, - Καρέ, Μιχάλη,filadelfeia, - kare, michali