Νέα μέτρα στήριξης στους αγρότες από την ΕΕ

15.773.591 ευρώ διαθέσιμα για την Ελλάδα - Οι χώρες έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν αυτή τη στήριξη της ΕΕ με εθνικά κονδύλια σε ποσοστό έως και 200%

Η Επιτροπή προτείνει την κινητοποίηση πρόσθετης ενωσιακής χρηματοδότησης για τους γεωργούς της ΕΕ που πλήττονται από δυσμενή κλιματικά φαινόμενα, υψηλό κόστος εισροών και από τις συνέπειες διαφόρων συναφών με το εμπόριο ζητημάτων. Η νέα δέσμη μέτρων στήριξης θα αποτελείται από 330 εκατ. ευρώ για 22

κράτη μέλη.

Επιπλέον, τα κράτη μέλη ενέκριναν σήμερα τη δέσμη μέτρων στήριξης ύψους 100 εκατ. ευρώ για γεωργούς στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, η οποία υποβλήθηκε στις 3 Μαΐου. Διάφορα άλλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας υψηλότερων προκαταβολών, αναμένεται να στηρίξουν τους γεωργούς που πλήττονται από δυσμενή κλιματικά φαινόμενα.

Γεωργοί της ΕΕ από το Βέλγιο, την Τσεχία, τη Δανία, τη Γερμανία, την Εσθονία, την Ιρλανδία, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Κροατία, την Ιταλία, την Κύπρο, τη Λετονία, τη Λιθουανία, το Λουξεμβούργο, τη Μάλτα, τις Κάτω Χώρες, την Αυστρία, την Πορτογαλία, τη Σλοβενία, τη Φινλανδία και τη Σουηδία θα λάβουν αυτή την έκτακτη στήριξη ύψους 330 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΚΓΠ.

Οι χώρες έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώσουν αυτή τη στήριξη της ΕΕ με εθνικά κονδύλια σε ποσοστό έως και 200 %. Τα κράτη μέλη είχαν κοινοποιήσει στην Επιτροπή αξιολογήσεις των δυσκολιών που αντιμετώπιζαν οι οικείοι γεωργικοί τομείς τους. Το μέτρο θα ψηφιστεί από τα κράτη μέλη σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής για την κοινή οργάνωση των γεωργικών αγορών.

#ΜΕΤΡΑ #ΑΓΡΟΤΕΣ #ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ_ΕΝΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα