Νίκη του απεργού πείνας και δίψας Γιάννη Μιχαηλίδη

Το Συμβούλιο Πρωτοδικών Λάρισας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο απεργός πείνας και δίψας Γιάννης Μιχαηλίδης.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης βρισκόταν σε απεργία πείνας από τις 12 Μαΐου ενώ στις 10 Ιουνίου - κλιμακώνοντας τις διεκδικήσεις του - προχώρησε και σε απεργία δίψας διεκδικώντας την

υφ’ όρων απόλυση του.

Σημειώνεται πως ο κρατούμενος είχε εκτίσει τα 3/5 της ποινής του στη φυλακή, ενώ το συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού δεν του είχε χορηγήσει από τις αρχές Μαΐου εκπαιδευτική άδεια. Τη Δευτέρα το βράδυ ο Γιάννης Μιχαηλίδης μεταφέρθηκε εκτάκτως στο νοσοκομείο καθώς μετά την πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας η κατάσταση της υγείας του ήταν πολύ κακή.

Σύμφωνα με τη συνέλευση αλληλεγγύης στον Γ. Μιχαηλίδη, η υγεία του έχει κλονιστεί αρκετά καθώς έχει φτάσει 50 κιλά και είναι πολύ αφυδατωμένος.

«Έχει σπασμούς πολύ συχνά στο στομάχι. Δεν μπορεί να σηκωθεί. Είναι ξαπλωμένος ή ανασηκωμένος γιατί όταν ξαπλώνει του έρχεται εμετός. Δυσκολεύεται να μιλήσει και αντί αυτού επικοινωνεί γραπτώς. Η ζαλάδα είναι μόνιμη όπως η κόπωση και η εξόντωση. Δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί».

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης συνελήφθη το 2013 μαζί με άλλα τρία άτομα, μετά από ληστεία στο Βελβεντό, και καταδικάστηκε σε φυλάκιση. Το 2019 απέδρασε μετά τη διαφαινόμενη κατάργηση των εκπαιδευτικών αδειών που λάμβανε προκειμένου να φοιτά στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όμως συνελήφθη εκ νέου τον Ιανουάριο του 2020. Τον Μάιο του 2022 ξεκίνησε απεργία πείνας διεκδικώντας την σύννομη αποφυλάκισή του υπό τον όρο της ανάκλησης, καθώς εξέτισε το προβλεπόμενο από τον νόμο διάστημα ποινής ως κρατούμενος, την οποία σταμάτησε μετά απο 68 μέρες κρίνοντας πως είναι σε οριακό σημείο για τη ζωή του.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχει εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής που του έχει επιβληθεί και τα 2/5 της ποινής για την απόδραση του 2019.

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ #ΑΠΕΡΓΙΑ_ΠΕΙΝΑΣ #ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκη, Γιάννη Μιχαηλίδη,niki, gianni michailidi