Ο... ανοιξιάτικος καιρός συνεχίζεται, μέχρι 20 βαθμούς Κελσίου θα δείξει το θερμόμετρο σήμερα

Η... καλοκαιρία μέσα στο χειμώνα παίρνει μικρή παράταση, καθώς οι καιρικές συνθήκες -που κάθε άλλο παρά Φεβρουάριο θυμίζουν- θα είναι καλές και σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, περισσότερη στα ανατολικά ηπειρωτικά και αραιές νεφώσεις στα υπόλοιπα τμήματα της επικράτειας.

Κατά διαστήματα πιο πυκνές θα είναι οι συννεφιές στη δυτική Ελλάδα

και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών, μικρής έκτασης και διάρκειας στα Δωδεκάνησα.

Ωστόσο, η ορατότητα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά, με τις ομίχλες να παραμένουν κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ωρών.

Σύμφωνα με το Mega, η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παρουσιάσει μια μικρή πτώση στα βόρεια, όπου το θερμόμετρο θα φτάσει τους 16 – 18 βαθμούς. Μέχρι 18 – 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, έως 17 – 18 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες τιμές στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε δυτικές βορειοδυτικές διευθύνσεις με ένταση που δε θα ξεπεράσει τα 3 – 5, τοπικά και 6 μποφόρ.

Αττική

Στην Αττική προβλέπεται ανοιξιάτικος καιρός, με ήλιο και λίγη αραιή νέφωση το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 – 20 βαθμούς Κελσίου, βορειοδυτικοί οι άνεμοι 4 – 6 μποφόρ, βαθμιαία μετά το μεσημέρι θα υποχωρήσουν.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, αραιές κατά βάση, με αρκετό ήλιο ενδιάμεσα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 – 17 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 – 5, τοπικά 6 μποφόρ.

Η εβδομάδα θα κυλήσει με... ανοιξιάτικο καιρό με εξαίρεση κάποιες βροχές την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Επίσης, τοπικές βροχές αναμένονται και την Καθαρά Δευτέρα.

#ΚΑΙΡΟΣ #ΑΙΘΡΙΟΣ_ΚΑΙΡΟΣ #ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ #ΒΡΟΧΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Κελσίου,kelsiou