Ο... πρώην που έκανε δώρο στον εαυτό του, οι αλλαγές στα επιδόματα, η Autohellas που τρέχει και το big deal της Τραυλού

Δώρο στον εαυτό του

Δώρο προς τον εαυτό του φαίνεται ότι κρατούσε ο Γιώργος Σταθάκης το κείμενο σκληρής κριτικής στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο ουσιαστικά γνωστοποίησε την αποχώρηση του από το κόμμα. Και λέμε "δώρο προς το εαυτό του" διότι χθες είχε γενέθλια και έκλεισε τα 70! Μάλιστα, λέγεται ότι ο κύριος Σταθάκης είχε πάρα πολύ νωρίς (από την ημέρα της εκλογής Κασσελάκη) εκφράσει σε συνομιλητές του τη διάθεση να αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ

και επεδίωκε αυτό να γίνει πριν από οποιονδήποτε άλλον από τα ηγετικά στελέχη, όπως και έγινε.

Αλλαγές εδώ και τώρα...

Συσκέψεις επί συσκέψεων στο υπουργείο Εργασίας και στη ΔΥΠΑ με τον διοικητή Σπύρο Πρωτοψάλτη να έχει την τιμητική του αφού τα αλλάζει όλα στα επιδόματα ανεργίας για ένα σύστημα πιο λειτουργικό. Όπως μαθαίνουμε οι νέες αλλαγές θα αποτελούν ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως επισημαίνει ο διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης «Παρατηρούμε ότι σήμερα είναι ελάχιστοι εκείνοι που δικαιούνται το επίδομα μακροχρόνια ανέργων, μετά τους πρώτους 12 μήνες του επιδόματος ανεργίας, κυρίως επειδή υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια για το φορολογικό έτος πριν από το έτος ανεργίας, δηλαδή όταν οι νυν άνεργοι εργάζονταν. Σε αυτήν τη βάση εξετάζουμε το ενδεχόμενο ενσωμάτωσής του στο επίδομα ανεργίας που θα λειτουργήσει ανταποδοτικά, κυρίως σε ανέργους που εργάζονταν για πολλά χρόνια και έχουν πληρώσει πολλά χρήματα μέσω του συστήματος ασφάλισης κατά της ανεργίας».

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης πάντως διευκρίνισε «Όταν φτάσει η ώρα να κάνω ανακοινώσεις για το θέμα αυτό που είναι πολύ σοβαρό, θα κάνω. Παρακολουθώ τα δημοσιεύματα. Σωστά τα γράφουν, δεν τα διαψεύδω, αλλά ακόμα είναι στη φάση που τις επεξεργαζόμαστε».... Οι νέες αλλαγές θα εφαρμοστούν το νέο έτος. Αυτό είναι σίγουρο.

Πατάει γκάζι η Autohellas

Η πολύ καλή πορεία του τουρισμού, η αύξηση της κατανάλωσης και οι περσινές εξαγορές οδηγούν την εταιρεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων Autohellas πιο κοντά στο 1 δισ. ευρώ. Στο 9μηνο εμφάνισε τζίρο 762 εκατ. ευρώ 34% υψηλότερο από πέρυσι. Όπως μου λένε η εξαγορά της Hertz Πορτογαλίας συνεισέφερε το 40% της αύξησης του κύκλου εργασιών στο 9μηνο. Αλλά και ο τομέας εμπορίας αυτοκινήτων (αντιπροσωπείες αυτοκινήτων Hyundai, KIA, Seat κ.λπ.) στην Ελλάδα πήγε καλά, αφού σημείωσε αύξηση εσόδων 30%, δηλαδή στο ύψος της αύξησης όλου του ομίλου.

Μαύρα σύννεφα από το ΔΝΤ

Ο πληθωρισμός ήρθε για να μείνει προειδοποιεί το ΔΝΤ που προβλέπει διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη χθεσινή του έκθεσή προειδοποιεί ότι η οικονομία της Ευρώπης είναι απίθανο να καταρρεύσει ακόμη κι εάν τα επιτόκια παραμείνουν επί μακρόν σε υψηλά επίπεδα. «Οι εκτιμήσεις για την Ευρώπη δείχνουν μια ήπια προσγείωση, με τον πληθωρισμό να μειώνε- ται σταδιακά» αναφέρει το ΔΝΤ, προβλέποντας ότι η αύξηση του ΑΕΠ στην περιοχή θα επιβραδυνθεί στο 1,3% το 2023 και θα ανέβει στο 1,5% το 2024. Το Ταμείο προειδοποιεί επίσης ότι η επιστροφή των τιμών καταναλωτή σε φυσιο- λογικά επίπεδα, αντίστοιχα με εκείνα προ του πολέμου στην Ουκρανία, μπορεί να καθυστερήσει αρκετά χρόνια.

Η Μελίνα Τραυλού και μια εξαγορά με ουρά

Στην εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της FERST Logistics προχώρησε η Neptune Land Services (NLS), ο βραχίονας υπηρεσιών logistics του ομίλου Neptune, συμφερόντων της προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Μελίνας Τραυλού.
Η FERST Logistics, με ιστορία 30 ετών, διαθέτει εγκαταστάσεις 400.000 τ.μ., ενώ ελέγχει στόλο 30 φορτηγών και εργατικό δυναμικό 180 ανθρώπων. «Η συμφωνία εξαγοράς αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στο πεδίο του επιχειρηματικού μας μετασχηματισμού, εστιάζοντας τις επενδύσεις μας στη στεριά» αναφέρει η πρόεδρος του Neptune Group, Μελίνα Τραυλού.

Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου

Αύριο Παρασκευή θα συνεδριάσει στην Αθήνα για πρώτη φορά το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου που συγκροτήθηκε με απόφαση των Κυριάκου Μητσοτάκη και Νίκου Χριστοδουλίδη τον περασμένο Μάρτιο.

Οι δηλώσεις των δύο ηγετών αναμένεται να γίνουν το μεσημέρι, ενώ η πολύ διευρυμένη ατζέντα των συζητήσεων που θα λάβουν χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται και από την σύνθεση των υπουργών. Από ελληνικής πλευράς θα συμμετέχουν οι Γιώργος Γεραπετρίτης, Νίκος Δένδιας, Κυριάκος Πιερρακάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Θόδωρος Σκυλακάκης, Γιάννης Οικονόμου, Δημήτρης Καιρίδης, Βασίλης Κικίλιας, Λίνα Μενδώνη και Χρήστος Στυλιανίδης.

Ως γνωστόν, σε λιγότερο από έναν μήνα είναι προγραμματισμένο το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας, στην Θεσσαλονίκη, ενώ προγραμματίζεται, όπως πληροφορούμαστε, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 να συνεδριάσει στη χώρα μας το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους έχει συμφωνηθεί να συγκληθεί, στην Ιταλία, και το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας- Ιταλίας.

#ΓΙΩΡΓΟΣ_ΣΤΑΘΑΚΗΣ #AUTOHELLAS #ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Autohellas, Τραυλού,Autohellas, travlou