Οι στόχοι του ΠΑΣΟΚ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές: Πού διεκδικεί τη... δεύτερη θέση

Με περισσότερο πολιτικά και λιγότερο με ποσοτικοποιημένα κριτήρια επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ να προσδιορίσει το ύψος του πήχυ των αυτοδιοικητικών εκλογών, σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την πρόσφατη εκλογική νίκη Μητσοτάκη, αλλά και από τη ρευστότητα στον χώρο της ευρείας προοδευτικής παράταξης, μετά την εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτά τα δεδομένα, στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη φαίνεται να θεωρούν αρκετά δύσκολο να χάσει μία από

τις 13 περιφέρειες ή κάποιον από τους μεγάλους δήμους η ΝΔ, αλλά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η κατάταξη στη δεύτερη και την τρίτη θέση να αποκτήσει χαρακτήρα ντέρμπι σε αρκετές περιπτώσεις.

Οι περιοχές που διεκδικείται η δεύτερη θέση

Παραδείγματα τέτοιων περιοχών αναμένουν να είναι η αντιπαράθεση Γιάννη Σγουρού - Γιώργου Ιωακειμίδη στην Αττική, Χάρη Δούκα - Κώστα Ζαχαριάδη στην Αθήνα, Χρήστου Παπαστεργίου - Γιάννη Μυλόπουλου στην Κεντρική Μακεδονία κ.α.

Είναι προφανές ότι μια ενδεχόμενη ανάδειξη των υποψηφίων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση σε ορισμένες περιοχές με κεντρικοπολιτική σημασία, θα έδινε στην ήδη αρκετά αμφίρροπή αναμέτρηση στον χώρο της ευρύτερης Αριστεράς - Κεντροαριστεράς ακόμη πιο θετική προοπτική για την Χαριλάου Τρικούπη.

Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση δεν παίζει μόνη της

Πάντως, οι επίσημες πηγές του κόμματος ξεκαθαρίζουν ότι ο στόχος που έχει τεθεί είναι πολιτικός και δεν είναι άλλος από το να λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ το μήνυμα ότι δεν παίζει μόνη της και δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει στη χώρα κι ας πήρε αυτοδυναμία σε συγκεκριμένες συνθήκες κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Φιλοδοξούν, λοιπόν, να εκφραστεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές η δυναμική μιας κοινωνίας που αντιδρά, ιδίως σε όσα συνέβησαν το καλοκαίρι σε επίπεδο φυσικών καταστροφών, με την πασιφανή ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και τον πρωθυπουργό να βρίσκει απλά δικαιολογίες αντί να αναλαμβάνει ευθύνες.

Παράλληλα, επιδιώκεται η αύξηση των δυνάμεων που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να σηματοδοτηθεί μια διατήρηση της τροχιάς ανόδου του, όπως αποτυπώθηκε και στις βουλευτικές εκλογές.

#ΠΑΣΟΚ #ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ_2023 #ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ_ΕΚΛΟΓΕΣ #ΓΙΑΝΝΗΣ_ΣΓΟΥΡΟΣ #ΧΑΡΗΣ_ΔΟΥΚΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΣΟΚ, Πού,pasok, pou