Ολοκληρώθηκε το ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό: Εγκρίθηκαν τα συστήματα SPIKE -NLOS

Πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ).

Στη συνεδρίαση, εγκρίθηκε η προμήθεια συστημάτων SPIKE- NLOS για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων κι έγινε ενημέρωση για την εξέλιξη της πορείας άλλων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Έγινε επίσης ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς για το μεταναστευτικό καθώς και για την προετοιμασία ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Το πρόγραμμα των Spike Nlos, τα οποία προορίζονται

για τη χρήση από τον Στρατό Ξηράς και το Πολεμικό Ναυτικό θα υλοποιηθεί με την υπογραφή συμβάσεων «στις οποίες προβλέπεται αυξημένη συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας».

Πλέον το βάρος πέφτει στη ΓΔΑΕΕ, η οποία θα περάσει από «μικροσκόπιο» το πρόγραμμα και στο επόμενο ΚΥΣΕΑ θα δοθεί το οριστικό «πράσινο φως» για την προμήθειά τους.

Θυμίζουμε πως το πυραυλικό σύστημα πολλαπλών ρόλων μεγάλου βεληνεκούς Spike Nlos θα τοποθετηθεί στις κανονιοφόρους κλάσης ΜΑΧΗΤΗΣ και τα Σκάφη Ανορθόδοξου Πολέμου Mark V της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Με τον τρόπο αυτό, ενισχύεται κατακόρυφα η ισχύς πυρός των κανονιοφόρων, αλλά και των σκαφών που χρησιμοποιούν οι Έλληνες κομάντο, με τη χώρα μας να στρέφει προς τα μικρασιατικά παράλια ένα όπλο μεγάλου βεληνεκούς που μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτα πλήγματα.

Επίσης, εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός ότι τα Spike NLOS θα τοποθετηθούν επίσης και στα επιθετικά ελικόπτερα Apache της Αεροπορίας Στρατού.

#ΚΥΣΕΑ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ_ΕΘΝΙΚΗΣ_ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα