Όσκαρ 2022: Πιθανό ο Γουίλ Σμιθ να κληθεί να επιστρέψει το χρυσό αγαλματίδιο

Ο Γουίλ Σμιθ μπορεί να κληθεί να επιστρέψει το χρυσό αγαλματίδιο του Ά Ανδρικού Ρόλου μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ζωντανά επί σκηνής στον Κρις Ροκ.

Η Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, η οποία απένειμε τα βραβεία της Κυριακής στο Dolby Theater στο Λος Άντζελες, έχει αυστηρές οδηγίες στον κώδικα συμπεριφοράς της, σύμφωνα με την εφημερίδα The Post.

Μια πηγή με υψηλή θέση στο Χόλιγουντ δήλωσε στην The Post μετά το περιστατικό:

«Πρόκειται ουσιαστικά για επίθεση. Όλοι τόσο σοκαρισμένοι

ήταν στην αίθουσα, ήταν τόσο άβολα. Νομίζω ότι ο Γουίλ δεν ήθελε να δώσει πίσω το Όσκαρ του, αλλά ποιος ξέρει τι θα συμβεί τώρα».

Σημειώνεται πως η Ακαδημία κυκλοφόρησε έναν κώδικα συμπεριφοράς το 2017 στον απόηχο του σκανδάλου σεξουαλικής κακοποίησης που έπληξε τον κλάδο.

Ο κώδικας αυτός τονίζει τη σημασία της «τήρησης των αξιών της Ακαδημίας», όπως η ένταξη, η προώθηση υποστηρικτικών περιβαλλόντων και ο «σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Εκείνη την εποχή, η διευθύνουσα σύμβουλος της AMPAS Dawn Hudson έγραψε στα μέλη:

«Η ιδιότητα του μέλους της Ακαδημίας είναι ένα προνόμιο που προσφέρεται μόνο σε λίγους και εκλεκτούς στην παγκόσμια κοινότητα των κινηματογραφιστών», ανέφερε η ίδια στο περιοδικό Variety.

Το περιστατικό στη σκηνή

Άναυδοι έμειναν όλοι στην απονομή των βραβείων Όσκαρ όταν ο Γουίλ Σμιθ ανέβηκε στη σκηνή και χαστούκισε τον κωμικό Κρις Ροκ.

Ο Κρις Ροκ που παρουσίαζε εκείνη τη στιγμή μια κατηγορία των Όσκαρ έκανε ένα αστείο για την Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, σύζυγο του Γουίλ Σμιθ, επειδή ξύρισε το κεφάλι της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τζάντα Πίνκετ Σμιθ, πάσχει από αλωπεκίαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα