Παύλος Μαρινάκης: Πολιτική και κοινοβουλευτική «ασπίδα» απέναντι στους Σπαρτιάτες

Πολιτικά και κοινοβουλευτικά θα «αντιμετωπιστούν» οι Σπαρτιάτες τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ενώ σημείωε ότι την Πέμπτη 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Τα ζητήματα της καθημερινότητας θέτει στην κορυφή του σχεδιασμού της η κυβέρνηση και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα το απόγευμα συσκέψεις με τις πολιτικές ηγεσίες του υπουργείου Παιδείας και του υπουργείου Εργασίας, ενώ αύριο το πρωί θα επισκεφθεί το υπουργείο Υγείας

και την Παρασκευή το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εξέπεμψε πριν από λίγο από την πλευρά του σαφές μήνυμα τήρησης της εργατικής νομοθεσίας με αφορμή το περιστατικό με το beach bar της Ρόδου. Όπως είπε κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ισχύει για όλες τις περιπτώσεις ότι η τήρηση της νομοθεσίας είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο για την κυβέρνηση η οποία έδειξε άμεσα αντανακλαστικά και αυτό θα συνεχίσει να κάνει προς όφελος όλων των εργαζομένων.

Ερωτηθείς και για καταγγελίες στο διαδίκτυο από επισκέπτες στη χώρα μας περί αυξημένων τιμών σε τουριστικές περιοχές, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως «οι έλεγχοι εντείνονται και θα ενταθούν ακόμη περισσότερο». Πρόσθεσε εξάλλου ότι η κυβέρνηση θέλει να γίνονται καταγγελίες, διαβεβαίωσε ότι θα εξετάζεται κάθε καταγγελία και πρόσθεσε ότι «δεν κάνουμε ούτε μισό βήμα πίσω σε αυτό».

Με αφορμή εξάλλου δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί για παρεμβάσεις στο ΕΚΑΒ, διαβεβαίωσε πως ότι έχει ειπωθεί προεκλογικά «θα γίνει πράξη στο ακέραιο».

Όπως έκανε γνωστό εξάλλου γνωστό ο Παύλος Μαρινάκης, η ομιλία του πρωθυπουργού στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 5 το απόγευμα και σε αυτήν θα περιγράψει την πολιτική της νέας κυβέρνησης για ακόμη περισσότερες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Απαντώντας σε ερώτηση για τους «Σπαρτιάτες», ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι θα αντιμετωπιστούν κοινοβουλευτικά και πολιτικά.

Ερωτηθείς τέλος εάν υπάρχουν σκέψεις αλλαγής του εκλογικού συστήματος στις ευρωεκλογές με επαναφορά λίστας και αύξηση του ορίου εισόδου στο 5%, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι αυτά δεν είναι της παρούσης, ενώ σε ότι αφορά την στήριξη της ΝΔ σε υποψήφιους στις αυτοδιοικητικές εκλογές ανέφερε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο, προανήγγειλε ωστόσο ότι «πολύ σύντομα θα έχετε εικόνα».

Καλαφάτης για γραμματέας

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι για γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ θα προταθεί ο Σταύρος Καλαφάτης.

#ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ_ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ #ΠΑΥΛΟΣ_ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ #ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα