Πουλούσαν ακίνητα άλλων από το Ελληνικό και έκλεψαν πάνω από μισό εκατομμύριο -Πώς του έπιασαν

Πώς μια «σπείρα απατεώνων» ξεγέλασε επιχειρηματίες ότι είναι ιδιοκτήτες τριών οικοπέδων μεγάλης αξίας στο Ελληνικό -που δεν τους ανήκουν- και τους έδωσαν προκαταβολή 650.000 ευρώ.

Οι απατεώνες παγιδεύουν μια μεγάλη εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων στην περιοχή, με τους υπεύθυνους να μην καταλαβαίνουν τις παρανομίες και να πληρώνουν 650.000 ευρώ που ζητούσαν οι δράστες ως προκαταβολή.

Η αποκάλυψη της αλήθειας που έγινε όπως φαίνεται τυχαία, οι 3 πρώτες συλλήψεις

μελών της σπείρας και τα στοιχεία για τη μεθοδολογία τους, συνεχίζουν να τροφοδοτούν μια σειρά από συζητήσεις.

Όπως αποκαλύπτεται, το πρώτο πράγμα που έκαναν πάντα οι δράστες, ήταν να μαθαίνουν τα πλήρη στοιχεία των ιδιοκτητών. Αμέσως μετά χρησιμοποιούσαν πλαστές ταυτότητες, ζητούσαν χρήματα ως προκαταβολή και μόλις τα έπαιρναν στα χέρια τους, εξαφανίζονταν.

Αυτά τα βήματα ακολούθησαν και όταν απέναντί τους, βρίσκονταν οι εκπρόσωποι της εταιρείας στο Ελληνικό, που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για 3 ακίνητα.

Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν μετά την καταβολή της αποζημίωσης, εμφανίστηκε ο πραγματικός ιδιοκτήτης, που είχε πουλήσει πριν από λίγες μέρες νόμιμα τα δύο από τα τρία οικόπεδα.

Στα σπίτια των 3 που συνελήφθησαν, βρέθηκε ένα πλαστό δελτίο ταυτότητα, 43.500 €, πλήθος στρογγυλών σφραγίδων διαφόρων διοικητικών αρχών που ήταν πλαστές αλλά και 5 κινητά τηλέφωνα που κατασχέθηκαν.

Από την έρευνα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως οι δράστες είχαν προλάβει να εξαργυρώσουν το τελευταίο διάστημα επιταγές, συνολικής αξίας 425.000 ευρώ.

Επόμενος στόχος των αστυνομικών είναι να διαπιστώσουν αν υπάρχουν συνεργοί των 3 που έχουν ήδη συλληφθεί, αλλά και επιπλέον θύματα από την παράνομη δράση τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πουλούσαν, Ελληνικό, -Πώς,poulousan, elliniko, -pos