Σεισμός στην Τουρκία: Ζωντανά από «θαύμα» δύο παιδιά που έμειναν 80 και 72 ώρες κάτω από τα συντρίμμια

Τρεις μέρες μετά τον φονικό σεισμό της Τουρκίας, που στοίχισε τη ζωή σε - τουλάχιστον - 17.000 πολίτες, ένα κοριτσάκι 5χρονων.

Ένα κοριτσάκι 5 χρονών, η μικρή Hazal, σώθηκε μετά από 72 ώρες μέσα στα συντρίμμια, που άφησε πίσω του, ο τρομερός εγκέλαδος, που σημειώθηκε στη γείτονα χώρα.

Ανάμεσα στα ερείπια, την εντόπισαν οι πυροσβέστες, οι οποίοι και μετά τον απεγκλωβισμό φέρεται να την ρώτησαν, αν θέλει να πιει νερό, με την ίδια να απαντά «Δεν πίνω νερό, δεν με έχουν εξετάσει ακόμα».

{https://twitter.com/anadoluagency/status/1623648059686002688}

Σύμφωνα με

το anadolu, συνολικά τέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια μιας κατεστραμμένης πολυκατοικίας στην επαρχία Χατάι 72 ώρες μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν τη νότια Τουρκιγιέ.

Εκτός της πεντάχρονης Hazal και η μητέρα της Betul Guner διασώθηκαν από την Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης του Türkiye και τις ομάδες έρευνας και διάσωσης του Ιδρύματος Ανθρωπιστικής Βοήθειας IHH στην κεντρική περιοχή της Αντιόχειας.

Παράλληλα, σώθηκαν κι ένας πατέρα μαζί με την κόρη του.

{https://twitter.com/anadoluagency/status/1623663129413443585}

Παράλληλα, μετά από 80 ώρες μέσα στα ερείπια, σώθηκε κι ένα ακόμα παιδί, ο Muhammed Emin Berk, στην περιοχή Elbistan, νότια της επαρχίας Kahramanmaras.

Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο κατά το δημοσίευμα της anadolu.

#ΣΕΙΣΜΟΣ_ΤΟΥΡΚΙΑ #ΣΕΙΣΜΟΣ #ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ #ΔΙΑΣΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός, Τουρκία, Ζωντανή, 5χρονη Χαζάλ,seismos, tourkia, zontani, 5chroni chazal