Σουδάν: Έφτασε στην Τανάγρα το C-27, μετέφερε 16 Έλληνες και αρκετούς Ρουμάνους και Φινλανδούς

Προσγειώθηκε στην Τανάγρα το μεταγωγικό C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε 16 Έλληνες, μία Ελληνοκύπρια, 9 Ρουμάνους και 8 Φινλανδούς πολίτες, απεγκλωβισμένους από το Σουδάν, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά.

Το C-27J αναχώρησε από το Ασουάν της Αιγύπτου την Τρίτη στις 17:10 τοπική ώρα για το Τζιμπουτί, απ’ όπου παρέλαβε τους Ρουμάνους και Φινλανδούς πολίτες και

επέστρεψε στο Ασουάν σήμερα, Τετάρτη 25 Απριλίου στις 4:30 τοπική ώρα για ανεφοδιασμό.

Στις 06:30 απογειώθηκε για την Άκαμπα της Ιορδανίας απ’ όπου παρέλαβε τους 16 Έλληνες και μία Κύπρια υπήκοο και έπειτα απογειώθηκε στις 9:00 τοπική ώρα με τελικό προορισμό την Αεροπορική Βάση της Τανάγρας.

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς και επικεφαλής της αποστολής, συμμετείχε στην επιχείρηση και βρισκόταν σε συνεχή επαφή και συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ σημαντική ήταν και η υποστήριξη και της σημερινής επιχείρησης από τις Πρέσβειρες της Ελλάδας στην Αιθιοπία κ. Άννας Φάρου αλλά και στην Ιορδανία κ. Ελευθερίας Γαλαθιανάκη.

#ΣΟΥΔΑΝ #ΤΑΝΑΓΡΑ #ΕΛΛΗΝΕΣ #ΡΟΥΜΑΝΟΙ #ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σουδάν, Έφτασε, Τανάγρα, C-27, 16 Έλληνες, Ρουμάνους, Φινλανδούς,soudan, eftase, tanagra, C-27, 16 ellines, roumanous, finlandous