Σπάει τη σιωπή του ο Πούτιν: «Ο Πριγκόζιν ήταν ταλαντούχος άνθρωπος»

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, «σπάει» τη σιωπή του και μιλάει για τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος φέρεται να έχασε τη ζωή του μετά από την πτώση του ιδιωτικού του τζετ στη Μόσχα.

Την ωρα που όλοι «δείχνουν» τον Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι κρύβεται πίσω από την πτώση του αεροσκάφους του Γεβγκένι Πριγκόζιν και πως έδωσε εντολή δολοφονίας, ο Ρώσος πρόεδρος φρόντισε να τους... διαψεύσει.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αποτίει φόρο τιμής στον άνθρωπο που κάποτε ήταν ο προσωπικός του «σεφ».

Μετά το αεροπορικό δυστύχημα που φέρεται να στοίχισε τη ζωή στον επικεφαλής της ομάδας Βάγκνερ, Γεβγκένι Πριγκόζιν και σε άλλα εννέα άτομα, ο Ρώσος πρόεδρος «σπάει» τη σιωπή του.

Σύμφωνα με το BBC, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στέλνει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των νεκρών, περιγράφοντας μάλιστα τον Πριγκόζιν ως «ταλαντούχο επιχειρηματία».

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Γνωρίζω πολλά χρόνια τον Πριγκόζιν, περίπου από τις αρχές της δεκαετίας του 1990».

Σε μια προφανή αναφορά στην αποτυχημένη ανταρσία της Βάγκνερ τον Ιούνιο, ο Πούτιν είπε:

«Πρόκειται για έναν άνθρωπο με «κακή» μοίρα, έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του, αλλά επεδίωξε να επιτύχει τα απαραίτητα αποτελέσματα - τόσο για τον εαυτό του, όσο και τη στιγμή που του το ζήτησα, για τον κοινό σκοπό».

«Απ' όσο γνωρίζω, ο Πριγκόζιν, εχθες επέστρεψε από την Αφρική. Εκεί συναντήθηκε με ορισμένα επίσημα πρόσωπα».

{https://twitter.com/maxseddon/status/1694744520565354821?}

Τις τελευταίες ημέρες ο επικεφαλής της Βάγκνερ πιστεύεται ότι ήταν στη Δυτική Αφρική - όπου δυτικοί αναλυτές φοβούνται ότι η ομάδα προσπαθούσε να διευρύνει την εμβέλειά της σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Νίγηρα, όπου μόλις έγινε πραξικόπημα.

Η Βάγκνερ αποτελεί βασικό πυλώνα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής, με τις δυνάμεις της να βοηθούν στην υποστήριξη κυβερνήσεων στη Συρία, το Μάλι, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και τη Λιβύη με αντάλλαγμα επικερδή δικαιώματα εξόρυξης.

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Πούτιν, δήλωσε ότι «ερευνητές θα εξετάσουν τι συνέβη - αλλά αυτό θα πάρει χρόνο».

«Δεν θα ξεχάσουμε τον αγώνα της Βάγκνερ κατά του ναζισμού στην Ουκρανία. Δε θα το ξεχάσουμε ποτέ», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Μην ακούτε τι λέει η Δύση»

Σε δήλωση προέβη και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Θα διεξαχθεί έρευνα. Σας προτρέπω να επικεντρωθείτε στα γεγονότα και όχι σε αυτά που λένε τα δυτικά μέσα ενημέρωσης».

#ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ_ΠΟΥΤΙΝ #ΓΕΒΓΚΕΝΙ_ΠΡΙΓΚΟΖΙΝ #ΒΑΓΚΝΕΡ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σπάει, Πούτιν, Ο Πριγκόζιν,spaei, poutin, o prigkozin