Θεοδωρίδου: Πολύ μεγαλύτερος ο κίνδυνος επαναλοιμώξεων σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις

Πολύ μεγαλύτερος συγκριτικά με τις αρχικές εκτιμήσεις είναι ο κίνδυνος επαναλοιμώξεων με κορονοϊό, σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

O κίνδυνος επαναλοιμώξεων είναι πολύ μεγαλύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις σύμφωνα με τις οποίες ήταν τριπλάσιος, δήλωσε η Μαρία Θεοδωρίδου από το Υπουργείο Υγείας. To news4health τονίζει πως -όπως υπογράμμισε η Μ. Θεοδωρίδου- όλα εμβόλια που έχουμε στην «φαρέτρα» μας είναι προστατευτικά.

Η Μαρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι «ο κίνδυνος

επαναλοιμώξεων από τη μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ μεγάλος, πολύ μεγαλύτερος από τις αρχικές εκτιμήσεις». Αυτό σημαίνει ότι όσοι έχουν νοσήσει δεν είναι απαραίτητο ότι «γλιτώνουν» την επαναμόλυνση με το στέλεχος αυτός.

Ωστόσο η ίδια τόνισε ότι τόσο ο EMA, όσο WHR και το ECDC μεταξύ άλλων τονίζουν ότι όλα τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί είναι προστατευτικά ενώ η τρίτη δόση είναι αυτή που «επισφραγίζει» την ανοσία από την Όμικρον.

«Η τρίτη δόση αποτελεί σταθερά το κύριο όπλο εναντίον της παραλλαγής», είπε η κυρία Θεοδωρίδου, τονίζοντας την καθοριστική σημασία της αναμνηστικής δόσης του εμβολίου στην μάχη απέναντι στην «Όμικρον».

Διαθέσιμα 26 εμβόλια

Εξάλλου, όχι ένα...αλλά 26 εμβόλια έχουμε στη διάθεσή μας στη μάχη κατά του κορονοϊού όπως υπενθύμισε η Μαρία Θεοδωρίδου από το Υπουργείου Υγείας κάνοντας μια αναδρομή στο πρόγραμμα επιχείρηση «Ελευθερία».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού παράλληλα αναφέρθηκε στις «κάμψεις» και στα προβλήματα τα οποία προέκυψαν κατά την διάρκεια της προσπάθειας αυτής τονίζοντας ότι οι μεταλλάξεις, οι αρνητές και οι αντιεμβολιαστές είναι μερικά από τα προβλήματα τα οποία βάζουν εμπόδια στο εγχείρημα αυτό.

Κλείνοντας η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού τόνισε σε χαρακτηριστικό τόνο: «Εμπιστευόμαστε την επιστήμη και εμβολιαζόμαστε».

Keywords
Τυχαία Θέματα