Θρίλερ στα Καλάβρυτα: Πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους οι τρεις αγνοούμενοι αναρριχητές

Συγκεχυμ΄ένες οι πληροφορίες για τους αναρριχητές που αγνοοούνται από το βράδυ του Σαββάτου στα Καλάβρυτα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοπίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Alpha οι τρεις άνδρες έχουν βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις τους και στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία και γιατροί προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάστασή τους.

Οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55

ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “μαυρολίμνης”.

Οπως μετέδωσε ο Σκάϊ, ελικόπτερο φαίνεται να βρήκε αντικείμενα που μοιάζουν με εξοπλισμό στην κορυφή του Χέλμου.

Σύμφωνα ωστόσο με το pelop.gr η πληροφορία ότι βρέθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους, δεν επιβεβαιώνεται ούτε από το συντονιστικό των ερευνών στην Αθήνα, αλλά ούτε και από τα Καλάβρυτα.

Πώς χάθηκαν τα ίχνη τους

Oι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου με τα πόδια από την περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων.

Στόχος τους ήταν να προσεγγίζουν την παγωμένη ορθοπλαγιά από την περιοχή μαυρόλιμνη και στην συνέχεια να αναρριχηθούν στον παγοκαταρρακτη ολοκληρώνοντας την ημέρα τους πάλι πίσω στο χιονοδρομικό κέντρο.

Το βράδυ του Σαββάτου το προσωπικό του κέντρου εντόπισε το όχημα τους στο parking και επικοινώνησε με τους συγγενείς των αναρριχητων καθώς και με τις αρμόδιες αρχές για την αναφορά του περιστατικού.

Η πρώτη έρευνα που πραγματοποιήθηκε οικειοθελώς από ανθρώπους της ομάδας ασφαλείας του χιονοδρομικού κέντρου αμέσως μετά την πληροφόρηση δεν έδωσε σημάδια.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκονται στην περιοχή η ΕΜΑΚ της Πάτρας, 15 μέλη από την Εθνική Ομάδα Διάσωσης Αχαΐας & Αττικής, η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία καθώς και Έλληνες οδηγοί βουνού και έμπειροι χιονοδρόμοι ορειβάτες προκειμένου να βοηθήσουν στην έρευνα των αγνοουμένων.

Keywords
Τυχαία Θέματα