Τι είναι η χρονοδιατροφή και πώς βελτιώνει τον ύπνο

Τρώγοντας ορισμένα τρόφιμα τις σωστές ώρες της ημέρας, κάνεις χρονοδιατροφή, η όποια δείχνει να βελτιώνει τον ύπνο και τα συναισθήματα.

Η χρονοδιατροφή είναι μια δίαιτα που βασίζεται στον ρυθμό του μεταβολισμού μας. Διατυπώθηκε από τον Alain Delabos το 1986 με βάση τις ορμονικές και μεταβολικές αλλαγές στο σώμα, -όπως αναφέρεται στο Vogue Italia- και καθιερώνει ότι για να διατηρήσεις τη φυσική σου κατάσταση και να παραμείνεις υγιείς, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταλείψεις ορισμένα τρόφιμα, αλλά να τα λαμβάνεις την κατάλληλη στιγμή.

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις πώς να τρως για να ρυθμίσεις τις ορμόνες.

Και ίσως, λαμβάνοντας υπόψη όσα πάντα λέγονταν για την ευκολία της αποφυγής υδατανθράκων το βράδυ, ορισμένες επιλογές – όπως η προετοιμασία πρωινού με χαμηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και δείπνα χωρίς υδατάνθρακες – δεν είναι η καλύτερη επιλογή για συναισθηματική ευεξία, ούτε για διαχείριση βάρους , δεν είναι όλοι στην πραγματικότητα, οι υδατάνθρακες είναι ζυμαρικά ή ψωμί.

Η Helena Rodero, ειδικός στη διατροφή, εξήγησε τα οφέλη της χρονοδιατροφής, δηλαδή πώς να παραγγείλεις την πρόσληψη τροφής για να αξιοποιήσεις στο έπακρο τις ιδιότητές της.

Η Rodero, χάρη στην εμπειρία της ως σύμβουλος ενέργειας, διάθεσης και διατροφής, εξηγεί τη βελτίωση που αντιμετωπίζεις όταν αρχίζεις να συμπεριλαμβάνεις ζωικές πρωτεΐνες στο πρωινό και τη σωστή αναλογία υδατανθράκων το βράδυ.

Το φαγητό, εξηγεί η Rodero, μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκουραστούμε καλύτερα και να έχουμε περισσότερη ενέργεια εάν τρώμε συγκεκριμένα τρόφιμα σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Με άλλα λόγια: για να νιώσεις καλύτερα, δεν είναι μόνο να τρως καλά, αλλά να τρως την κατάλληλη στιγμή για να ρυθμίσεις τις ορμόνες.

Διαβάστε περισσότερα στο TheIssue.gr

#ΔΙΑΤΡΟΦΗ #ΥΠΝΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα