Το Πεντάγωνο απέρριψε και επίσημα την πολωνική πρόταση για τα ΜiG-29

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου, Τζον Κίρμπι, απέρριψε και επίσημα σε δηλώσεις του την αμφιλεγόμενη πρόταση της Πολωνίας για την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία

Η αποστολή αεροσκαφών στην Ουκρανία δεν θα ήταν ιδιαίτερα επωφελής για το Κίεβο και παράλληλα θα ήταν μια επικίνδυνη ενέργεια - που θα μπορούσε να κλιμακώσει την ένταση - σημείωσε ο Τζον Κίρμπι.

Σε δηλώσεις που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου διευκρίνισε πως οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τη διάθεση μαχητικών στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται πως με ανακοίνωσή του την Τετάρτη το πολωνικό ΥΠΕΞ έθετε στη διάθεση του ΝΑΤΟ όλα τα μαχητικά της τύπου ΜiG-29.

Πιο συγκεκριμένα, η πολωνική πρόταση προέβλεπε τα μαχητικά να μεταφερθούν στην αμερικανική βάση στο Rammstein της Γερμανίας - ενώ το παρασκήνιο ήθελε στη συνέχεια αποστολή τους στην Ουκρανία.

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου είχε απορρίψει ανεπίσημα την πολωνική πρόταση και στο Twitter, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «το σχέδιο να τεθούν μαχητικά αεροσκάφη "στη διάθεση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής" προκειμένου να αναχωρήσουν από μια βάση των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στη Γερμανία για να πετάξουν σε εναέριο χώρο της Ουκρανίας - που αμφισβητείται από τη Ρωσία - εγείρει σοβαρές ανησυχίες για ολόκληρη τη συμμαχία του ΝΑΤΟ».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πεντάγωνο, ΜiG-29,pentagono, miG-29