Τραγωδία στα Τέμπη: Αυτοί είναι οι νέοι μεταβατικοί πρόεδροι σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ

Σήμερα Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ανακοινώσει τις αποζημιώσεις στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ από την πλευρά του ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να στείλει επιστολή στους προέδρους των κοινοβουλευτικών κομμάτων προκειμένου να καταθέσουν τις πρότασεις τους για τον σιδηρόδρομο.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκαν οι μεταβατικοί πρόεδροι σε ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ.

Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΣΕ

ΑΕ αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Τερεζάκης, συγκοινωνιολόγος, σήμερα τεχνικός σύμβουλος διοίκησης του ΟΣΕ.

Τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ αναλαμβάνει ο Χρήστος Παληός, πολιτικός μηχανικός, σήμερα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΡΓΟΣΕ ΑΕ.

Σημειώνεται πως οι ανωτέρω αναλαμβάνουν μεταβατικά τις θέσεις αυτές έως την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής νέων διοικητών.

Εντός των επόμενων ημερών, άλλωστε, για το σκοπό αυτό θα δημοσιευτεί δημόσια διεθνής πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Νέα συνάντηση για την ασφαλή επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου

Υπενθυμίζεται πως ο Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος και για θέματα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Γεραπετρίτης, συναντήθηκε την Πέμπτη με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ) και άλλων σωματείων, προκειμένουν να ανταλλάξουν απόψεις για όλα τα θέματα που αφορούν τον σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπήρξε μια πολύ σοβαρή και εποικοδομητική συζήτηση και συμφωνήθηκε να οριστεί νέα συνάντηση, άμεσα, για τη συνέχισή της και την ασφαλή επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου.

#ΤΕΜΠΗ #ΟΣΕ #ΕΡΓΟΣΕ #ΠΡΟΕΔΡΟΙ #ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα