Τραγωδία στο «Παπανικολάου»: «Ο ασθενής κυριολεκτικά εξαϋλώθηκε», μαρτυρία για τα αίτια της φωτιάς (βίντεο)

Ένας νεκρός και δύο σοβαρά τραυματισμένοι ασθενείς είναι ο απολογισμός της φωτιάς που ξέσπασε το πρωί σε θάλαμο ασθενών με COVID-1 στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης

Στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», όπου ένας άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο κι άλλοι πέντε νοσηλεύονται με σοβαρά εγκαύματα μετά από έκρηξη, βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Σε σοβαρότερη κατάσταση φέρεται να νοσηλεύεται πλέον ένα 52χρονος άνδρας, που βρισκόταν στο θάλαμο του νοσοκομείου

με τα σοβαρά περιστατικά covid.

Συγκλονιστική είναι, την ίδια ώρα, η περιγραφή του Σταύρου Τρύφωνος, διευθυντή Πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ, ο οποίος λίγο μετά τη μεγάλη έκρηξη προσπάθησε να σώσει τους ασθενείς που κινδύνευαν να καούν ζωντανοί στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Όπως ανέφερε, μάλιστα, ο ίδιος, ο ασθενής από τον όποιον φαίνεται ότι ξεκίνησε η φωτιά του ανέφερε ότι «έσπασε στα χέρια μου το κινητό».

«Τον βλέπω να καίγεται με τα ρούχα του»

«Στις 08:50, με φωνάζουν νοσηλεύτρια και επιμελήτρια ότι ένας ασθενής καίγεται. Ανοίγω την πόρτα και τον βλέπω να καίγεται με τα ρούχα του. Παίρνω τον πυροσβεστήρα, σβήνω τη φωτιά και τον τραβάω έξω. Ο ασθενής λέει ότι άκουσα ένα μπαμ», περιέγραψε αρχικά ο Στάυρος Τρύφων.

«Την ώρα που γυρίζω μέσα, βλέπω ότι υπάρχει τεράστια φωτιά από τον τοίχο και ένας δεύτερος ασθενής καίγεται στο πρόσωπο και το σώμα.

Με τον δεύτερο πυροσβεστήρα προσπαθώ να σβήσω τον ασθενή, αλλά δυστυχώς η παροχή οξυγόνου πυροδοτεί τη φωτιά όλο και περισσότερο. Ενώ καίγεται τον τραβάω έξω και του σβήνω τη φωτιά και ταυτόχρονα ρίχνω με τον πυροσβεστήρα στην παροχή οξυγόνου για να μη γίνει έκρηξη».

«Ο ασθενής ο οποίος είχε πολύ μεγάλη παροχή οξυγόνου κυριολεκτικά εξαϋλώθηκε, ήταν 72 χρονών», είπε ακόμη, συμπληρώνοτας ότι «ο ασθενής που είναι πολύ βαριά με εγκαύματα είναι 52 χρονών, και ουσιαστικά είναι αυτός που είπε ότι έσβησε τη φωτιά και ότι ξεκίνησε από αυτόν».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραγωδία, Παπανικολάου, ϋλώθηκε,tragodia, papanikolaou, ylothike