Τσικνοπέμπτη: Η ακρίβεια «τσουρουφλίζει» το τραπέζι, ανεβασμένες οι τιμές στα κρέατα

Το... ακριβότερο τραπέζι Τσικνοπέμπτης των τελευταίων ετών φαίνεται πως θα ζήσουν αύριο οι Έλληνες καθώς οι τιμές σε όλα τα είδα κρέατος είναι ανεβασμένες.

Ανεβασμένες είναι οι τιμές και στα κρεατικά καθώς η ακρίβεια δεν κάνει... διακρίσεις στα προϊόντα. Τα κρέατα φέτος είναι ιδιαίτερα «αλμυρά» στην αγορά καθώς οι τιμές σε όλα τα είδη είναι ανεβασμένες.

Αντιμέτωποι με την ακριβότερη Τσικνοπέμπτη των τελευταίων χρόνων φαίνεται πως θα βρεθούν οι καταναλωτές φέτος, καθώς οι αυξήσεις στο κρέας είναι μεγάλες, της τάξης του ενός έως 3,5 ευρώ το κιλό.

Το χοιρινό

από 4,5 ευρώ το κιλό πέρσι, κοστίζει φέτος 6 ευρώ το κιλό, ενώ το μοσχάρι από 11 ευρώ πέρσι φέτος θα το βρει κάποιος περίπου 14 ευρώ. Το αρνί το κιλό αγγίζει τα 8 ευρώ ενώ το κατσικάκι τα 10.

Πολλές οικογένειες αποφεύγουν αρνί, κατσίκι και μοσχάρι και επιλέγουν οικονομικότερες επιλογές όπως είναι το κοτόπουλο.

«Eγώ πήρα φτερούγες κοτόπουλου τους κάνω αύριο, ενάμιση ευρώ καλά είναι κυνηγάμε το φτηνό τι να κάνουμε», ανέφερε καταναλωτής στο Mega.

Ο μπαλτάς παίρνει… φωτιά ενόψει τσικνοπέμπτης!

Οι καταναλωτές κατέβηκαν από νωρίς το πρωί στη Bαρβάκειο για να συγκρίνουν τιμές και να ψωνίσουν, κάνοντας την απαραίτητη έρευνα αγοράς για το αυριανό τσίκνισμα.

«H κίνηση είναι ικανοποιητική για τις μέρες που είναι, ο κόσμος τηρεί το έθιμο κατέβηκε ψώνισε, περιμένουμε και αύριο», δήλωσε ο πρόεδρος Βαρβακείου αγοράς, Νιώτης Ανδρέας.

Δεν είναι λίγος και ο κόσμος που επιλέγει τα ψητοπωλεία για να τσικνίσει γλιτώνοντας έτσι χρόνο από το μαγείρεμα.

«Για τις δυσκολίες των ημέρων, δόξα το θεό, η τσικνοπέμπτη είναι η γιορτή του Έλληνα, κρατήσεις έχουμε, παραγγελίες έχουμε», δήλωσε ο ιδιοκτήτης ψητοπωλείου.

#ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ #ΚΡΕΑΤΑ #ΑΚΡΙΒΕΙΑ #ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα