Βουλγαρία, Μαυροβούνιο και Βόρεια Μακεδονία ακύρωσαν επίσκεψη του Λαβρόφ στο Βελιγράδι, τους απειλούν οι Ρώσοι

Τρεις χώρες έκλεισαν τα εναέρια σύνορά τους ακυρώνοντας την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας στο Βελιγράδι. Απειλές από τη Μόσχα.

Ιδιαίτερο εκνευρισμό έχει προκαλέσει στους Ρώσους η ενέργεια Βουλγαρίας, Μαυροβουνίου και Βόρειας Μακεδονίας να κλείσουν τον εναέριό τους χώρο για το αεροσκάφος του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Οι απειλές μάλιστα εκ μέρους των Ρώσων δεν άργησαν να έρθουν για τις τρεις χώρες από τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας διαστήματος «Roscosmos» ο οποίος σε ανάρτησή του ανέφερε ότι οι τρεις χώρες

μπορούν να σταματήσουν το αεροπλάνο του Λαβρόφ όχι όμως και τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Satan – 2 καθώς ο τελευταίος δεν θα ζητήσει... πτητική άδεια.

{https://twitter.com/Rogozin/status/1533530946992951296?s=20&t=lTKxAqIcFHliwQqwM3eJhQ}

«Αυτό είναι καλό με τον «Sarmat»; Δεν θα ρωτήσει τους δειλούς Βούλγαρους, τους εκδικητικούς Ρουμάνους και τους Μαυροβούνιους που πρόδωσαν την κοινή μας ιστορία ώστε να πετάξει. Όπως και οι Σουηδοί».

Η Σερβία είναι μια από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη που διατηρούν στενές επαφές με τους Ρώσους ακόμα και μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

#ΡΩΣΙΑ #ΣΕΡΒΙΑ #ΣΕΡΓΚΕΙ_ΛΑΒΡΟΦ #ΑΚΥΡΩΣΗ #ΠΤΗΣΗ #ΕΠΙΣΚΕΨΗ #ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ #ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ #ΒΟΡΕΙΑ_ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα