Ξεχάστε το «αέρινο τείχος»: Ο αεροχείμαρρος κάνει «κοιλιά» και φέρνει παγερό κρύο

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης συνιστά «μεγάλη προσοχή στους παγερούς βοριάδες και το κρύο που θα φέρουν»: Τι αλλάζει και πόσο θα κρατήσουν οι χαμηλές θερμοκρασίες

Με ήπιο καιρό και λίγες τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά θα κυλήσει η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, ωστόσο στη συνέχεια αναμένεται αλλαγή του σκηνικού του καιρού.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο Σαββατοκύριακο θα κάνουν την εμφάνισή τους ψυχρές αέριες μάζες μαζί με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους - καθώς το «αέρινο τείχος»

που κρατούσε την κακοκαιρία μακριά από την χώρα μας... θα σπάσει.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του OPEΝ, το Σάββατο οι βροχές και καταιγίδες θα είναι πιο εντονες προς την πλευρά του Αιγαίου με τα φαινόμενα αυτά να περνάνε σχετικά γρήγορα. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο θα πρέπει να δοθεί «μεγάλη προσοχή στους παγερούς βοριάδες και το κρύο που θα φέρουν την Κυριακή και το πρωί της Δευτέρας».

Όπως εξήγησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, ο αεροχείμαρρος που εμπόδιζε τις κακοκαιρίες να κατέβουν προς την χώρα μας, κάνει μια «κοιλιά» και φέρνει κρύο από την κεντρική Ευρώπη, βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους. Ο ψυχρός αυτός καιρός θα παραμείνει έως τη Δευτέρα το πρωί, ενώ από το μεσημέρι και μετά η θερμοκρασία ανεβαίνει εκ νέου και επιστρέφουμε σε ανοιξιάτικο μοτίβο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεχάστε,xechaste