Ξεκινά η κρίσιμη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ - Στο στόχαστρο Παππάς, Φλαμπουράρης, Βερναρδάκης

Ξεκινά σε λίγο, αν δεν έχει ήδη ξεκινήσει, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με την «αντιπολίτευση» του κόμματος να στρέφονται κατά κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης κατηγορώντας του για σοβαρά λάθη και αλαζονεία.

Δημοσιεύματα που ήθελαν να υπάρχει «σκοτωμός», διαψεύδονται από την υπεύθυνη γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, η οποία με ανάρτησή της στο twitter τόνισε

«Μπράβο, στην ανεξάρτηση δημοσιογραφία».

{https://twitter.com/rania_sv/status/1133696522288283648}

Όπως και να έχει, στο στόχαστρο θα βρεθεί ο Νίκος Παππάς, ο Χριστόφορος Βερναρδάκης αλλά και ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

«Πολλές από τις επιλογές, αλλά και το ύφος κάποιων στο Μαξίμου δεν αρμόζει στο ήθος Αριστεράς» έλεγαν έντονα στα πηγαδάκια της Κεντρικής Επιτροπής που συνεδριάσε τη Δευτέρα.

Κορυφαία στελέχη και υπουργοί της κυβέρνησης, ακόμα και δύο ώρες πριν την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματα έβγαζαν υπεραισιοδοξία προς τους δημοσιογράφους που παρευρίσκονταν στα γραφεία του κόμματος. Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, αναμένεται να απολογηθεί για τις λανθασμένες προβλέψεις του και την «θολή» εικόνα που παρουσίαζαν οι δικές του κρυφές δημοσκοπήσεις.

Ενόχληση υπάρχει και για τον Αλέκο Φλαμπουράρη, όπου και αυτός στο γεύμα του πρωθυπουργού με τους δημοσιογράφους, έδειχνε σίγουρος για καλό αποτέλεσμα την Κυριακή. Από τα πυρά, δεν θα ξεφύγει ούτε και ο Νίκος Παππάς ο οποιος χρεώνεται την υπόθεση Πετσίτη, η οποία έκανε ζημιά στο κόμμα.

Διαφορετικές απόψεις υπάρχουν επιπλέον και για την σκέψη της κυβέρνησης για τον διορισμό νέας ηγεσίας στην Δικαιοσύνη.

Πολλά από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας εκτιμούν ότι οι αλλαγές αυτές δεν πρέπει να γίνουν προεκλογικά για να μην κατηγορηθεί η κυβέρνηση ότι φοβάται μετεκλογικά εξελίξεις στη δικαιοσύνη. Κυρίως οι «53» και η ομάδα που πρόσκεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο διαφωνούν με τον ορισμό νέας ηγεσίας στον Αρειο Πάγο προεκλογικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα