Ξεκίνησε η απολογία Πισπιρίγκου: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας»

Άρχισε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου με την κατηγορούμενη να αρνείται κατηγορηματικά κάθε σχέση με την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας.

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό δεν έχει το δικαίωμα να μου το στερήσει κανείς». Με αυτή τη φράση ξεκίνησε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της.

Η 35χρονη κατηγορούμενη παιδοκτόνος είπε εξαρχής ότι αρνείται κατηγορηματικά την κατηγορία ότι αρχικώς προσπάθησε να σκοτώσει και στη συνέχεια, εννέα μήνες

αργότερα, δολοφόνησε την 9χρονη Τζωρτζίνα Δασκαλάκη με 6,5 mg κεταμίνης.

«Αρνούμαι κατηγορηματικά την κατηγορία. Δε θα μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου να έχω πειράξει τρίχα από τα μαλλιά της. Το παιδί για το οποίο μιλούσαν εδώ στο δικαστήριο δεν ήταν το δικό μου παιδί», είπε χαρακτηριστικά η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η 35χρονη ξεκίνησε την απολογία της, αφηγούμενη τη γέννηση της κόρης της και των πρώτων ετών ηλικίας της 9χρονης.

«Η Τζωρτζίνα γεννήθηκε με καισαρική τομή. Η Τζωρτζίνα (κλαίει) όταν γεννήθηκε, ήμουν η τελευταία που την είδα, ήμουν σε νάρκωση, ήταν ένα πλασματάκι που με το που με κοίταξε, ήταν σα να ζούσα το θαύμα εκείνη τη στιγμή, ένιωσα ότι αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά. Για πρωτη φορά. Με αυτά τα ματάκια…. όταν με κοίταξε μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη την ημέρα της ορκίστηκα ότι θα είπε για πάντα εκεί. Για ό,τι χρειαστεί», είπε κλαίγοντας η κατηγορούμενη παιδοκτόνος.

Η 35χρονη, που άλλοτε αναφέρεται σε χρόνο ενεστώτα και άλλοτε σε αόριστο, στην πρωτότοκη κόρη της, περιέγραψε πολλές σκηνές από την οικογενειακή τους καθημερινότητα, δηλώνοντας ότι η αδικοχαμένη 9χρονη ήταν ένα ανοιχτό, εξωστρεφές και κοινωνικό παιδί.

«Είναι πολύ δύσκολο να μιλάει για τη Τζωρτζίνα σε παρελθόντα χρόνο, μου είναι αδιανόητο. Η Τζωρτζίνα είναι…. συγχωρήστε με δεν…»

«Ό,τι καλύτερο μπορούσε να έρθει στη ζωή μου εκείνη τη στιγμή. Μεγαλώσαμε μαζί. Μου μάθαινε πράγματα. Τα κάναμε όλα μαζί με την Τζωρτζινα, από την πρωτη στιγμή. Μεγαλώναμε μαζί», είπε χαρακτηριστικά η Ρούλα Πισπιριγκου.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας της, οι συγγενείς της 35χρονης, άκουγαν συγκινημένοι τις εξηγήσεις της κατηγορουμένης. Παρών στη δικαστική αίθουσα, είναι και ο πρώην σύζυγός της και πατερας της Τζωρτζίνας, Μάνος Δασκαλάκης.

Νωρίτερα, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την αίτηση εξαίρεσης της προέδρου της δίκης, που υπέβαλε η 35χρονη κατηγορούμενη παιδοκτόνος. Ο Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας την απόφαση, έκανε λόγο για «πρωτοφανές δικαστικό σκάνδαλο».

«Ήταν τόσο χαρισματική, ήταν απίστευτη. Θελαμε να τις δώσουμε βάσεις για τη ζωή της, αξίες, να είναι καλός άνθρωπος, προσπαθήσαμε, ήμασταν μικροί, δεν πρόλαβα να δω τις αξίες σε αυτή, έμεινε τετραπληγική στα επτά της χρόνια. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω μάθει το γιατί. Εγώ την αιτία για την ανακοπή και οι δυο γονείς ένας γιατρός δεν μας έχει πει τι της προκάλεσε. Κανείς δεν μας έχει πει με αποδείξεις τι έπαθε το παιδί. Με δεδομένα, όχι με εικασίες», είπε με κλάματα η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξεκίνησε, Πισπιρίγκου, Ήμουν, Τζωρτζίνας,xekinise, pispirigkou, imoun, tzortzinas