Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών λόγω ισχυρών ανέμων - Η εικόνα από τις φωτιές σε Όλυμπο, Ροδόπη

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών λόγω ισχυρών ανέμων από σήμερα - Η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα του Ολύμπου και της Ροδόπης

Δύσκολη θα είναι η τρέχουσα εβδομάδα σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές, όπως επεσήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας παράλληλα ότι οι περισσότερες πυρκαγιές οφείλονται σε ανθρώπινο χέρι και κάνοντας έκκληση σε πολίτες και φορείς να δείξουν μεγάλη προσοχή.

Από σήμερα, Δευτέρα (7/8) θα έχουμε πολλούς ανέμους, τα γνωστά μελτέμια και σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές

της Ελλάδας, είπε ο υπουργός σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής, και στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την ιδιαίτερη προσοχή όλων των συμπολιτών, των αρμοδίων υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σήμερα, υπάρχει υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 3) σε αρκετές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα σε: Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, Αργολίδα, Κορινθία, Μεσσηνία καθώς και σε περιοχές της Φωκίδας, της Αχαΐας, της Λακωνίας, των Χανίων και του Ρεθύμνου.

⚠️ Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς? για Δευτέρα 7/8:

? Υψηλός κίνδυνος 3️⃣ σε :

? #Αττική & #Κύθηρα
? #Βοιωτία #Αργολίδα #Κορινθία #Μεσσηνία
? περιοχές #Φωκίδας #Αχαΐας #Λακωνίας
? #Χανιά & #Ρέθυμνο

ℹ️ ? https://t.co/qBoE12eUta pic.twitter.com/rChFjvlcrn

Civil Protection GR (@GSCP_GR) August 6, 2023

Πύρινα μέτωπα σε Ροδόπη και Όλυμπο

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν τα τρία πιο σοβαρά πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν το Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, σε Ροδόπη, Όλυμπο και Μάνη. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, και οι τρεις πυρκαγιές είναι οριοθετημένες, χωρίς ενεργό μέτωπο και ελέγχονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Την εξέλιξη αυτή ευνόησε η νύχτα, καθώς δεν σημειώθηκαν ισχυροί άνεμοι.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική πυρκαγιά στην Αρδεία Ροδόπης. Πλέον, επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα. Στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς συμμετέχουν και υδροφόρες των ΟΤΑ.

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στη δασική #πυρκαγιά στην Αρδεία Ροδόπης και συνολικά επιχειρούν 63 #πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 4 Α/Φ ΚΑΙ 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 6, 2023

#ΥΨΗΛΟΣ_ΚΙΝΔΥΝΟΣ_ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ #ΙΣΧΥΡΟΙ_ΑΝΕΜΟΙ #ΦΩΤΙΕΣ #ΡΟΔΟΠΗ #ΟΛΥΜΠΟΣ #ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα
Υψηλός, Όλυμπο Ροδόπη,ypsilos, olybo rodopi