Spitogatos: Αυξήθηκε η τιμή αγοράς και ενοικίασης επαγγελματικών ακινήτων στον Πειραιά και τα Προάστιά του

Σημαντική άνοδος καταγράφεται στις τιμές ενοικίασης και πώλησης επαγγελματικών ακινήτων στον Πειραιά και τα Προάστιά του τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την ανάλυση του Spitogatos Insights.

Ειδικότερα, αύξηση της μέσης ζητούμενης τιμής ενοικίασης και πώλησης επαγγελματικών ακινήτων σημειώθηκε το 2023 στον Πειραιά

και τα Προάστιά του. Συγκεκριμένα, αύξηση κατά 12,8% καταγράφηκε στη μέση ζητούμενη τιμή πώλησης επαγγελματικών ακινήτων στον Πειραιά (1.231€/τ.μ.), ενώ κατά 10,3% αυξήθηκε η αντίστοιχη τιμή στα Προάστια του Πειραιά (993€/τ.μ.).

Όσον αφορά την ενοικίαση, το 2023 η μέση ζητούμενη τιμή διαμορφώθηκε στα 8,2 ευρώ/τ.μ., αυξημένη κατά 11,3% σε σχέση με το 2022, ενώ στα Προάστια του Πειραιά η μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης επαγγελματικών ακινήτων φτάνει τα 6,6 ευρώ/τ.μ., αυξημένη κατά 7,8% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι ακριβότερες και οι οικονομικότερες περιοχές

Οι πιο ακριβές περιοχές για αγορά επαγγελματικού ακινήτου στον Πειραιά και τα Προάστιά του για το 2023 είναι η περιοχή της Καστέλλας-Πασαλιμάνι με τιμή 1.507 ευρώ/τ.μ., η Πειραϊκή-Χατζηκυριάκειο (1.367€/τ.μ.) και το κέντρο του Πειραιά (λιμάνι), με μέση ζητούμενη τιμή πώλησης τα 1.334€/τ.μ.

Αντίθετα, οι οικονομικότερες είναι ο Κορυδαλλός (717€/τ.μ.) στα Προάστια του Πειραιά, η περιοχή Καμίνια-Παλαιά Κοκκινιά (844 ευρώ/τ.μ.) και η περιοχή Ταμπούρια-Αγία Σοφία (844€/τ.μ.).

Οι πιο ακριβές περιοχές του Πειραιά και των Προαστίων του για ενοικίαση επαγγελματικού χώρου είναι το Νέο Φάληρο (8,8€/τ.μ.), η περιοχή Καστέλλα-Πασαλιμάνι (8,7€/τ.μ.) και το κέντρο του Πειραιά (λιμάνι), με μέση ζητούμενη τιμή ενοικίασης 8,7€/τ.μ.

Στον αντίποδα, οι πιο οικονομικές περιοχές για ενοικίαση επαγγελματικού ακινήτου είναι ο Άγιος Ιωάννης Ρέντης (4,5 ευρώ/τ.μ.), το Πέραμα (5,6€/τ.μ.) και τα Καμίνια-Παλαιά Κοκκινιά (6€/τ.μ.).

Το άρθρο Spitogatos: Αυξήθηκε η τιμή αγοράς και ενοικίασης επαγγελματικών ακινήτων στον Πειραιά και τα Προάστιά του εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
spitogatos-afxithike-i-timi-agoras-kai-enoikiasis-epangelmatikon-akiniton-ston-peiraia-kai-ta-proastia-tou.htm
Τυχαία Θέματα