Αυτό είναι το μεγάλο logistics park της HIG στον Ασπρόπυργο. Τι περιλαμβάνει

Σε δημόσια διαβούλευση στο Enterprise Greece αναρτήθηκε το «Hull Logistics Park» της εταιρείας «ΣΤΡΙΜ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.», η οποία σχετίζεται με την HIG.

Του Φώτη Φωτεινού 

Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία ενιαίας πρότυπης υπερσύγχρονης μονάδας εφοδιαστικής αλυσίδας (logistics) και συνδυασμένων μεταφορών χερσαίων – θαλάσσιων -σιδηροδρομικών (tri-modal) στον Ασπρόπυργο.

O φορέας επιθυμεί την υπαγωγή του έργου στις διατάξεις του ν. 4864/2021

ως «Στρατηγική Επένδυση 1, περίπτωση αα» και αιτείται το κίνητρο της χωροθέτησης (εκπόνηση Ε.Σ.Χ.Α.Σ.Ε.), του σταθερού φορολογικού συντελεστή και της ταχείας αδειοδότησης (άρθρα 7, 8§1 και 9 του ν. 4864/2021, αντίστοιχα).

Το έργο είναι προϋπολογισμού 244,2 εκατ. Κατά την περίοδο λειτουργίας της, η επένδυση αναμένεται να δημιουργήσει 900 νέες θέσεις εργασίας.

Για αναλυτικές πληροφορίες: HULL LOGISTICS PARK – ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Τι περιλαμβάνει το έργο 

Αναλυτικότερα, στους κύριους χώρους (Α+Β τμήμα) προβλέπεται η κατασκευή 4 αποθηκών εμβαδού 122,7 χιλ. τ.μ., γραφείων επιφάνειας 14.000 τ.μ., 4 γραφείων αποθηκών έκτασης 10,7 χιλ. τ.μ., χώρων φιλοξενίας οδηγών (1.400 τ.μ.), εστιατορίου (1.000 τ.μ.), 2.416 θέσεων στάθμευσης σε έκταση 60,4 χιλ. τ.μ., η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις οροφές των αποθηκών συνολικής ισχύος 175.200 Mwh και λιμένας πρόσδεσης πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Για την ένωση των δύο τμημάτων θα κατασκευαστεί γέφυρα.

Η έκταση έχει μέτωπο στον κόλπο της Ελευσίνας, με δυνατότητα δημιουργίας προβλήτα πρόσδεσης πλοίων, με τα αντίστοιχα λιμενικά έργα και τις απαραίτητες υποδομές για την φορτοεκφόρτωση εμπορευματοκιβωτίων μέσω θαλάσσης.

Επίσης, στα βόρεια, η έκταση συνορεύει με τη σιδηροδρομική γραμμή Θριάσιο – Νέο Ικόνιο, δηλαδή με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο, μέσω του οποίου θα είναι δυνατή η άμεση μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων σε χώρες της Ευρώπης.

Το άρθρο Αυτό είναι το μεγάλο logistics park της HIG στον Ασπρόπυργο. Τι περιλαμβάνει εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα