Απεργούν οι εργαζόμενοι της Amazon σε περισσότερες από 30 χώρες

Με σύνθημα #MakeAmazonPay, απεργούν, σήμερα, 30 εκατομμύρια εργαζόμενοι του λιανεμπορικού κολοσσού στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ινδία, το Βιετνάμ και την Ιαπωνία.

Την παγκόσμια εκστρατεία συντονίζει η διεθνής συνδικαλιστική ομοσπονδία UNI Global Union, δηλώνοντας ότι οι απεργίες

και οι διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πάνω από 30 χώρες ξεκινώντας από την ημέρα του «Black Friday» έως και την «Cyber Monday».

Να σημειωθεί ότι, η εν λόγω απεργία σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη ημέρα βιομηχανικής αναταραχής στην 30ετή ιστορία της Amazon.

Η εκστρατεία #MakeAmazonPay ξεκίνησε από το Μάντσεστερ (Ην. Βασίλειο), στις 27 Οκτωβρίου, από τις UNI Global Union και Progressive International, συγκεντρώνοντας στο πλευρό της πάνω από 80 οργανισμούς και περισσότερους από 400 πολιτικούς σε όλο τον κόσμο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πάνω από 1.000 εργαζόμενοι της Amazon στο Κόβεντρι δήλωσαν ότι θα απεργήσουν κατά την σημερινή ημέρα. Το συνδικάτο GMB, το οποίο εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στο Κόβεντρι, επέκρινε την τελευταία προσφορά αμοιβής στους εργαζομένους της Amazon, ζητώντας μεγαλύτερη αύξηση στις 15 λίρες την ώρα.

Στην Ισπανία, η Confederación Sindical de Comisiones Obreras (CCOO) κάλεσε 20.000 εργαζόμενους σε αποθήκες και διανομές της Amazon να απεργήσουν για μία ώρα κατά τη διάρκεια κάθε βάρδιας της «Cyber Monday» στις 27 Νοεμβρίου. Από την πλευρά του, το σωματείο δηλώνει ανήσυχο για έλλειψη προστασίας από εργασιακούς κινδύνους, προβλήματα με το ανθρώπινο δυναμικό και μισθούς που δεν αντικατοπτρίζουν τον όγκο εργασίας.

Το CCOO κατηγορεί την Amazon ότι δεν αναγνωρίζει προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την εργασία και ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ελλείψεις στο σύστημα διαχείρισης ατυχημάτων. Πάντως, η Amazon διαψεύδει τους ισχυρισμούς αυτούς, δηλώνοντας ότι οι άνθρωποί της στην Ισπανία εργάζονται σε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον με ανταγωνιστικούς μισθούς και παροχές.

Στη Γαλλία, η οργάνωση κατά της παγκοσμιοποίησης Attac καλεί ακτιβιστές να φράξουν τις θυρίδες με αφίσες και αυτοκόλλητες ταινίες, εμποδίζοντας τους εργαζόμενους και τους πελάτες να τις ανοίξουν.

Το άρθρο Απεργούν οι εργαζόμενοι της Amazon σε περισσότερες από 30 χώρες εμφανίστηκε πρώτα στο Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
apergoun-oi-ergazomenoi-tis-amazon-se-perissoteres-apo-30-chores.htm
Τυχαία Θέματα