«Φλερτάρει» με τα $38.000 το Bitcoin-Στα «πράσινα» η αγορά κρυπτονομισμάτων

Ιδιαίτερα θετικό κλίμα επικρατεί στην αγορά κρυπτονομισμάτων την Παρασκευή (24/11), με το Bitcoin να αγγίζει για λίγο τα 38.000 δολάρια το πρωί για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2022 εν μέσω σχετικά υποτονικών συναλλαγών στις παραδοσιακές αγορές την επόμενη της Ημέρας των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει έκτοτε υποχωρήσει ελαφρά, αλλά παραμένει σε ανοδική τροχιά, με ορισμένους παρατηρητές να προβλέπουν ότι θα ανέβει υψηλότερα βραχυπρόθεσμα. Ο trader Michael Van Pope ανέφερε, για παράδειγμα, σε ένα tweet

ότι η επόμενη τιμή για το Βitcoin είναι τα 40.000 δολάρια.

Η κεφαλαιοποίησή της αγοράς του έχει εκτιναχθεί σε σχεδόν 740 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins ανέρχεται στο 51,4%.

Ανοδικά κινείται και το Ethereum που ξεπέρασε τα 2.100 δολάρια για πρώτη φορά εδώ και πάνω από μία εβδομάδα.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτογράφησης έχει αυξηθεί κατά περίπου 15-20 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια ημέρα και ανέρχεται σε 1,430 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Σε σημαντικά νέα της αγοράς, ένας σημαντικός αριθμός μετοχών του Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) έχει αγοραστεί στη δευτερογενή αγορά φέτος με μεγάλη έκπτωση στην καθαρή αξία ενεργητικού, εν αναμονή της μετατροπής του καταπιστεύματος σε χρηματοοικονομικό αμοιβαίο κεφάλαιο (ETF) που αναμένεται να εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), ανέφερε η JPMorgan σε ερευνητική έκθεση την Πέμπτη.

Η τράπεζα εκτιμά ότι καθαρά 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια εισρέουν στο GBTC από την αρχή του έτους, ανεβαίνοντας στα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια εάν προστεθεί η κάλυψη βραχυπρόθεσμων τόκων.

Την ίδια ώρα, δικαστήριο στην Ποντγκόριτσα, την πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου, ενέκρινε την έκδοση του ιδρυτή της Terra Do Kwon είτε στη Νότια Κορέα είτε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Kwon συνελήφθη τον Μάρτιο αφού πιάστηκε στο αεροδρόμιο της Ποντγκόριτσα με πλαστά έγγραφα. Η τελική απόφαση για την έκδοση θα ληφθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης του Μαυροβουνίου αφού ο Kwon εκτίσει ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών για πλαστογραφία εγγράφων.

Μετά τη σύλληψή του στο Μαυροβούνιο, ο Kwon αντιμετωπίζει πολλαπλές κατηγορίες για απάτη από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς των ΗΠΑ, πέρα ​​από τις υπάρχουσες αστικές κατηγορίες στις ΗΠΑ και μια έρευνα στη Νότια Κορέα που σχετίζεται με την κατάρρευση του terraUSD πέρυσι.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Βitcoin ενισχύεται 1,08% στα 37.714,76 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 2,11% στα 2.101,03 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana ανεβαίνει 0,05% στα 57,61 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει άνοδο 1,92% στο 0,38888000 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 0,87% στα 5,19 δολάρια, το Dogecoin ανεβαίνει 2,28% στο 0,07743601 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει άνοδο 1,33% στο 0,000008203 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

#Bitcoin #ethereum #κρυπτονόμισμα #κρυπτονομίσματα
Keywords
Αναζητήσεις
flertarei-me-ta-38000-to-bitcoin-sta-prasina-i-agora-kryptonomismaton.htm
Τυχαία Θέματα